Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca adjudica la redacció del projecte constructiu de millora de la carretera ME-1 en el tram Maó-Alaior

Data : 15/05/2017

El Consell Insular de Menorca ha aprovat en consell executiu de dia 15 de maig de 2017 l’adjudicació del contracte de serveis per a la redacció d’un nou projecte constructiu de millora de la carretera Me-1 en el tram Maó-Alaior, entre els PK 1+100 i 10+170, dels termes municipals de Maó i Alaior. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Departament de Mobilitat de la institució insular, i es finança amb el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Menorca en matèria de carreteres.

L’empresa adjudicatària és INYPSA Informes y proyectos S.A. per un import de 47.294,23 euros més IVA.

Els treballs consistiran en la revisió dels criteris tècnics relatius a la redacció d’un projecte constructiu complet, basats en la seguretat i la sostenibilitat ambiental i econòmica, tenint en compte la voluntat de l’actual equip de govern d’estudiar solucions amb un menor impacte ambiental i l’estat actual d’execució de les obres. Igualment s’haurà de tenir en compte el que resolgui la Comissió Balear de Medi Ambient respecte de l’enllaç de l’Argentina, després que el juliol de 2016 instés a la institució insular a modificar el projecte, a reconduir les obres afectades, i a què es dissenyi una opció que eviti un increment del risc d’inundació, una ocupació de territori molt major i prioritzant plantejar alternatives a nivell.

Cal recordar, que la millora de la carretera Me-1 en el tram Maó-Alaior iniciada durant l’anterior mandat s’ha reprès en dues fases, després que en el mes de febrer de 2016 es rescindís el contracte d’obres davant la impossibilitat d’executar el projecte de 2013 en els termes inicialment pactats a causa de les deficiències i imprevisions, tant del projecte constructiu que es va treure a licitació com del projecte refós que incloïa les millores i variants ofertes pel contractista. En una primera fase s’executaran les obres de millora del nus d’accés a Alaior, les quals es troben en aquest moment en procés de contractació. Les obres que han de ser objecte d’aquest nou projecte constructiu s’executaran en una segona fase posterior.

La previsió de la institució insular és presentar el nou projecte constructiu dins el proper més de setembre de 2017.

Maó, 15 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS