Notícies i actualitat

La presidenta Maite Salord i la consellera Catalina Cladera presideixen la sessió del Grup de feina per la millora del finançament Catalunya-Balears que s'ha celebrat a Menorca

Data : 12/05/2017

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha rebut avui als membres del Grup de feina per la millora del finançament Illes Balears-Catalunya que s’han reunit aquest matí a la seu de la institució insular.

La consellera d’Hisensa i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, Catalina Cladera, ha presidit la reunió d’un grup de feina que està coordinat per l'economista i professor Guillem López Casasnovas. També han assistit a la mateixa el director general de Pressupostos i Finançament, Joan Carrió, mentre que per part dels experts de la Generalitat de Catalunya, la delegació ha estat encapçalada per Pere Aragonès, secretari d'Economia de la Vicepresidència.

Aquesta és la setena sessió del subgrup de finançament derivat del Grup de feina per la millora del tracte financer i econòmic de l’Estat, format per experts de Balears i Catalunya. La sessió ha inclòs en el seu ordre del dia qüestions relacionades amb la celebració de la darrera comissió d’Experts per a la reforma del Sistema de Finançament Autonòmic, òrgan en el qual el Govern de les Illes Balears està representat a través de Guillem López Casasnovas.

Així mateix també s’han tractat diverses simulacions plantejades entorn del diferent pes que han de tenir els impostos que es passin a gestionar en clau autonòmica, seguint la demanda plantejada d’augment de l’autonomia fiscal que ha plantejat Balears, en referència a la injustícia del tracte actual que rep del sistema de finançament en vigor.

En aquest punt s’han valorat alguns aspectes que podrien ser inclosos en el nou sistema de finançament, com l’augment dels percentatges reals de cessió de l’IVA i dels impostos especials cap a les comunitats autònomes.

Finalment en la sessió d’avui també s’han abordat algunes conclusions derivades de la comparació d’altres sistemes de finançament de caire federal, com en el cas d’Alemània, Canadà, Estats Units o Austràlia.

“Nosaltres seguim treballant per a que en el nou sistema de finançament es tingui en compte la nostra demanda d’increment de l’autonomia fiscal per les comunitats autònomes”, ha dit Cladera, per a qui l’actual sistema de finançament ha promogut “un increment de la gestió de la despesa, essencialment social,” per part de les comunitats, però que “no ha avançat en la descentralització de la gestió dels ingressos”.

Per la seva banda, la presidenta Maite Salord ha destacat que es tracta de la primera reunió que se celebra fora de Mallorca i Catalunya, per la qual cosa ha agraït al Grup de feina per la millora del finançament Illes Balears-Catalunya que hagi triat Menorca.

“Aconseguir un finançament just amb les aportacions que feim els illencs a l’Estat espanyol és una prioritat per a nosaltres, ja que d’aquest fet depenen els nostres serveis públics i les inversions”, ha dit Salord que considera aquest tema com un tema cabdal i de primer ordre, per la qual cosa “encoratjam al grup de feina a què continuïn treballant per un finançament tan necessari”.Maó, 12 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS