Notícies i actualitat

Sol·licitud genèrica on line

Data : 17/07/2013

La consellera de Serveis Generals, Treball i Innovació, Pilar Pons, acompanyada del director insular Adolfo Vilafranca i de la Cap de Servei de Ciutadania i Qualitat, Carme Mateu, han presentat avui la sol·licitud genèrica telemàtica, iniciativa que permetrà als ciutadans i empreses presentar on line qualsevol sol·licitud, escrit o comunicació amb el Consell Insular.

Aquesta aplicació, activa en fase de proves des del primer de juliol suposarà estalviar temps i doblers als ciutadans. De fet, Segons el mètode simplificat del model de costos estàndard per al càlcul de les càrregues administratives, emprat per la Unió Europea, el cost que suposa per als ciutadans i empreses haver de presentar una sol·licitud presencialment és de 80 €. Si es presenta electrònicament, el cost és de 5 €, per tant l'estalvi obtingut és de 75 € per cada sol·licitud.

En aquest sentit, l'any 2012 el CIM va registrar d'entrada 25.000 escrits. Si hipotèticament un 10% es presentessin telemàticament (2.500 sol·licituds), l'estalvi per als ciutadans seria de 187.500 €.

“Des del Consell Insular volem desenvolupar al màxim l'administració electrònica pels avantatge que açò suposa tant per a la societat com a la mateixa administració”, ha explicat la consellera Pilar Pons, encara que ha matisat que en un principi suposarà més feina per a l'administració perquè conviuran els expedients físics i telemàtics.

Maó, 17 de juliol de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Més informació
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS