Notícies i actualitat

Inauguració de l’exposició fotogràfica d’Antoni Roca Vàrez a l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca

Data : 12/05/2017

L'Arxiu d'Imatge i So de Menorca inaugura l'exposició “Antoni Roca Vàrez (1866-1925). Pioner de la fotografia amateur a Menorca”. L’acte serà el proper dijous, 18 de maig a les 19 hores, a la sala d'actes de Can Victori.

Aquesta mostra exhibeix el llegat fotogràfic d'Antoni Roca Várez conservat pels seus hereus i cedit i dipositat en gran part a l'Arxiu d'Imatge i So per a la seva digitalització, catalogació, restauració i millor conservació.

Antoni Roca Várez fou un intel·lectual maonès que es dedicà a la docència i que també destacà en moltes altres activitats que es podran descobrir a través dels textos que acompanyen la mostra. Però el que volem destacar principalment d'Antoni Roca és la seva afició a la fotografia. Aquesta activitat el duu a fotografiar la seva vida quotidiana i el seu entorn més proper a través de les excursions que feia amb els seus amics o amb les associacions maoneses a les quals pertanyia. A més, Antoni Roca, utilitza la gran majoria de vegades una càmera que obté fotografies estereoscòpiques de gran qualitat que ens permeten veure, ajudats d'un visor, imatges d'inicis del segle XX en tres dimensions.

L'exposició, a través de 5 panells explicatius i més de 20 panells de fotografies, vol mostrar com era Menorca i la seva societat als inicis de segle XX, i també donarà la possibilitat de gaudir en visió estereoscòpica d'algunes de les fotografies exposades.

La mostra restarà a l'arxiu fins a 22 de setembre i després itinerarà per alguns pobles de l'Illa.


Maó, 12 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS