Notícies i actualitat

Aprovada la dissolució de la Fundació Turisme Menorca

Data : 11/05/2017

Avui s’ha reunit a la seu del Consell Insular de Menorca el patronat de la Fundació Turisme Menorca per aprovar l’extinció i liquidació de la mateixa. L’acord, que s’ha adoptat per unanimitat, posa fi de forma definitiva a l’activitat d’aquesta entitat creada fa poc menys de dotze anys i, al mateix temps, referma la unitat d’acció en matèria turística entre el sector públic i el privat.

Aquesta passa ha estat possible gràcies a l’acord assolit entre l’administració pública, representada a l’FTM pel Consell, l’Agència de Turisme de Balears i els ajuntaments, i el sector privat, representat per les diferents associacions empresarials de l’àmbit turístic de l’illa.

A data d’avui, la FTM compta amb 22.800 euros, dels quals 15.000 euros corresponen a l’Agència de Turisme de Balears, que s’ha compromès a invertir-los en una campanya de promoció de Menorca. La resta es destinaran a les despeses que es derivin de la liquidació de l’ens.

Període 2005-2017
La Fundació Turisme Menorca va ser creada el 19 d’agost de 2005 “amb la finalitat de promoure l’oferta turística de Menorca, en l’àmbit nacional i internacional, dins el marc de competències de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears”. Aquell mateix any, el Consell havia creat la Fundació Destí Menorca, centrada en la gestió i l’exercici de les competències de producte i informació turística.

Les negociacions mantingudes entre el govern insular i el sector privat per unificar esforços i tenir una sola veu en matèria turística van dur a la creació de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, en funcionament des del 22 d’octubre del 2015. La dissolució de la Fundació Turisme Menorca era el darrer tràmit d’aquest procès d’unificació.

Maó, 11 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS