Notícies i actualitat

Acte de clausura dels tallers d’envelliment actiu a Ciutadella, Es Mercadal i al Centre de Persones Majors del Consell Insular de Menorca

Data : 10/05/2017

Demà dijous, 11 de maig, tindrà lloc l'acte de clausura dels tallers d'envelliment actiu on han participat un total de 313 usuaris del Servei Insular de Teleassistència domiciliària de Menorca des que es van iniciar el mes de maig de 2016 fins a l’abril d’enguany. Aquest acte, que serà presidit per la consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i la directora Territorial de Sarquavitae, Auxiliadora Galán, es tindrà lloc a tres punts de l’illa a causa de la gran participació, on també han estat convidats els alcaldes i alcaldesses, els regidors i les regidores de Serveis Socials, així com els coordinadors de Serveis Socials dels diferents municipis.

Així, a partir de les 10 hores a la Casa de Cultura de Ciutadella hi estan convidades les 92 persones usuàries del Servei de Teleassistència de Ciutadella que han participat en els diferents tallers. A les 12 hores al Centre Convencions des Mercadal acollirà les 111 persones usuàries del servei de teleassistència des Mercadal (24 persones), Es Migjorn Gran (16 persones), Ferreries (31 persones) i Alaior (40 persones). Finalment, a les 17 hores al Centre Persones Majors del Consell Insular de Menorca hi estan convidades les 110 persones usuàries del Servei de Teleassistència de Maó (55 persones), Es Castell (27 persones) i Sant Lluís (28 persones).

Aquests tallers, totalment gratuïts, han estat impulsats per primer cop per l’empresa que gestiona el Servei de Teleassistència de la institució insular, Sarquavitae. Aquests tallers tenen com a objectiu facilitar eines que desenvolupin les potencialitats i que frenin els processos involutius que acompanyen l’edat avançada per promoure una vida autònoma i de qualitat, mitjançant l’impuls i la millora del benestar físic, psíquic i social.

Els tallers s’han realitzat en tots els municipis de l’Illa i han tractat diferents temàtiques:

1. Envelliment actiu: afavorir una imatge positiva de l'envelliment. Sensibilitzar sobre l'envelliment actiu.

2. Alimentació saludable: relacionar l'alimentació amb l'activitat física, els medicaments, el control de pes, la higiene bucal i el descans.

3. Activitat física: sensibilitzar sobre els beneficis de l'activitat física, evitant el senderisme.

4. Salut mental: sensibilitzar sobre els beneficis de l'activitat cognitiva, evitant els trastorns de l'estat d'ànim.

5. Vida social i familiar: conèixer les vuit línies estratègiques per a la promoció d'un envelliment actiu i saludable. Sensibilitzar sobre la importància de la participació social, evitant l'aïllament.

El Consell Insular de Menorca valora de forma molt positiva la realització d'aquests tallers els quals han tingut molt bona acollida per part dels mateixos participants que, a més d'adquirir coneixements i eines per promoure un estil de vida saludable i un envelliment actiu, han pogut compartir el seu coneixement i experiència contribuint així al manteniment i a la transmissió de les tradicions.

Maó, 10 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS