Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca acull els dies 16 i 17 de maig el VIè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca

Data : 09/05/2017

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, i la directora del Centre Polivalent Carlos Mir de la Fundació per a Persones amb Discapacitat, Irene Perchés, han presentat avui el VIè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca que tindrà lloc els dies 16 i 17 de maig a la Sala de Plens del Consell Insular de Menorca.

L’objectiu de les jornades és que la ciutadania tengui coneixement de l’existència d’aquest tipus de malalties, per la qual cosa durant l’encontre s’han programat una sèrie de ponències a càrrec d’especialistes, a més de testimonis que explicaran la seva pròpia experiència.

Les trobades, que impulsa la Fundació, “ajuden a visualitzar la problemàtica amb la qual es troben els pacients i la necessitat d’oferir-los benestar, afavorir la integració social i lluitar per aconseguir millorar la seva qualitat de vida”, ha explicat la consellera. Maria Cabrisas ha destacat que a les Balears hi ha un total de 18.599 persones afectades per malalties rares. D’aquests, 1.891 casos es donen a l’illa de Menorca.

La filosofia de treball que acompanya les jornades, que enguany se celebren sota el lema “Creixem sumant”, és incidir en la formació com a eina bàsica per donar visibilitat a les malalties rares o poc freqüents. Una formació com a peça clau per conèixer les necessitats que generen les malalties rares i a partir d’aquest coneixement oferir respostes adients des d’una visió multidisciplinar.

La consellera Cabrisas ha agraït a la Fundació la posada en marxa, un any més, d’aquest encontre que es va iniciar a Menorca l’any 2012. “Durant tot aquest temps s’han plantejat reptes per donar resposta a les necessitats dels pacients, familiars i de les entitats en l’àmbit sanitari, social i educatiu. Aquest tipus de malalties, no per ser minoritàries no haurien de ser el màxim de conegudes”, ha manifestat Cabrisas.

Les jornades reuniran les diferents visions sobre el tema a càrrec de professionals, entitats, institucions i pacients afectats. “Aquest és un espai imprescindible per a l’intercanvi i la formació”.

Rere l’acte de benvinguda i inauguració, a càrrec de la consellera Maria Cabrisas i Irene Perchés, el VIè Encontre de Malalties Rares i Discapacitat de Menorca s’iniciarà amb la ponència “La mirada de la discapacitat des de la fisioteràpia: el pacient global, físic, mental i emocional”, a càrrec de la fisioterapeuta Xènia Casasayas. A més a més, les jornades comptaran amb el testimoni en primera persona de Bea Vaquero que explicarà la seva experiència sota el títol “La meva lluita devora el SED (Síndrome d’Ehlers-Danlos)”.

Tots els interessats en assistir es poden inscriure al Centre Polivalent Carlos Mir a través del telèfon 971.36.36.77 o per email: inscripcio.mr.fundacio@gmail.com

Podeu consultar el programa complet de les jornades en el document adjunt.


Maó, 9 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Més informació
Programa
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS