Notícies i actualitat

Press Trips: Eines eficaces per mobilitzar el client final

Data : 08/05/2017

Un any més, la Fundació Foment del Turisme de Menorca ha programat un seguit d’accions promocionals, en forma de viatges de premsa i familiarització, que tenen com a objectiu arribar directament al client final en mercats estratègics com l’alemany, el britànic, el francès o el nacional, i també d’altres emergents.

Amb aquesta estratègia, la FFTM pretén mobilitzar un perfil de turista que opta per planificar les vacances al marge de fórmules tancades, que té poques limitacions pressupostàries i demostra un gran interès per conèixer la destinació i viure experiències enriquidores, especialment les relacionades amb l’esport, la natura, la cultura i la gastronomia. Aquestes són, de fet, les branques de l’activitat turística que més demanda generen avui dia, que més desestacionalitzen i que més contribueixen a millorar el repartiment de la facturació al sector serveis.

Per assolir aquest objectiu, el de l’efectiva distribució de la despesa turística, a més de l’adopció d’una estratègia de comunicació i promoció eficaç i la consecució d’una oferta de productes i serveis de qualitat, es fa necessari disposar d’una àmplia xarxa de connexions amb companyies aèries regulars i low cost que possibilitin l’arribada d’aquests viatgers.

El fet que aquestes tres línies (promoció, producte i connectivitat) es retroalimentin explica que la FFTM centri bona part dels seus esforços en la definició de mesures promocionals que assegurin un impacte positiu en el consumidor final. S’hi inclouen els esmentats press trips i fam trips, a més de campanyes de màrqueting específiques i exclusives de Menorca en mitjans especialitzats.

Press trips: experiències per generar demanda
Aquest any, seguint la línia marcada en anys anteriors, també arribarà a Menorca una nombrosa representació de periodistes, bloggers i agents de viatge de diferents països per conèixer la destinació i canalitzar les seves vivències cap als potencials clients. Són accions de caire experiencial que possibiliten la presència física a l’illa de persones prescriptores, especialitzades en oci i viatges, amb una elevada autoritat i capacitat d’influència.

La FFTM col·laborarà o gestionarà directament nombrosos viatges de premsa, la majoria dels quals es dissenyen en coordinació amb les oficines espanyoles de turisme a l’estranger. Una de les més actives serà, un any més, la de Londres que, entre d’altres accions, participarà en l’organització de la Conferència #MustSeeMenorca, un esdeveniment que se celebrarà els dies 21 i 22 de maig i que mobilitzarà mig centenar de bloggers britànics amb l’objectiu darrer de promocionar Menorca com a destinació natural, cultural i gastronòmica.

Les OET de París, Estocolm i Helsinki també aportaran el seu granet d’arena per impulsar les marques Menorca Slow, Menorca Natural i Menorca Cultural. Però la novetat la posa enguany l’OET de Brasil que per primera vegada, en resposta a un interès i una demanda creixent al país llatinoamericà, promou un viatge perquè periodistes especialitzats brasilers puguin conèixer l’illa i puguin fer-la més visible en un mercat considerat emergent.

A més a més, la FFTM donarà suport a mitjans, periodistes i bloggers que de motu proprio escolleixin Menorca com a tema central de propers reportatges o peces audiovisuals, així com a touroperadors que com l’austríac Rhomberg aposten per la fórmula del press trip per promocionar les destinacions que comercialitzen. En aquesta línia s’ha d’entendre també la col·laboració de la FFTM en els press trips promoguts per empreses turístiques concretes, com ara navilieres i establiments hotelers.

Maó, 8 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS