Notícies i actualitat

S’inicia el programa dual de formació i inserció laboral “AccesoWeb”

Data : 05/05/2017

Aquesta setmana ha començat el programa per a la formació dual “Acceso Web”, impulsat pel departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i amb el suport del SOIB i de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears, que va dirigida a joves de fins a 30 anys i compta amb la col·laboració de nou empreses de l’Associació pel Foment i Desenvolupament del Comerç Electrònic, Serveis Online i Informàtics de Menorca. En aquest sentit, el passat dimarts es iniciar la formació dels 9 alumnes que van ser seleccionats d’entre els setze que van participar prèviament al procés de selecció.

Per al conseller d'Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, “fer realitat aquest projecte és tota una satisfacció i, de nou, volem agrair a l'associació Acceso i a totes les empreses col·laboradores la seva participació. Aquest projecte conjunt entre administració pública i sector privat reforça i persegueix un dels objectius principals de les polítiques actives d'ocupació prioritàries per al Consell Insular de Menorca com és la millora d'oportunitats de formació i treball per al col·lectiu juvenil”.

“AccesoWeb” és un programa de formació dual, és a dir, per una banda, l’alumne inscrit tindrà l’oportunitat de formar-se en el sector i, per altra, obtenir un contracte de feina, amb l’únic l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció laboral d’aquests joves en les TIC (Tecnologies de la Informació i Comunicació). Així, aquest programa ha fet possible que els 9 alumnes-aprenents puguin obtenir el certificat de professionalitat “Confecció i publicació de pàgines web”, gràcies a la formació que imparteix el Consell Insular de Menorca. D’aquesta manera, s’alternarà amb l’activitat laboral retribuïda dels joves com a programadors web júnior en les empreses TIC del sector col·laboradores amb el projecte. La formació, que tindrà lloc de dilluns a dimecres, s’impartirà al CentreBit Menorca.

L’inici va ser el passat 2 de maig i tindrà una durada de 12 mesos. Durant aquest any, els 9 alumnes-aprenents rebran un total de 480 hores de formació i en treballaran unes 1.320, sense comptar les vacances. El sou consistirà en el percentatge corresponent al treball efectiu: un 73,3% del que estableix el conveni col·lectiu d’aplicació (aproximadament 900€ bruts mensuals, incloses les pagues extres). 
Les empreses i empresaris TIC participants del programa i contractants dels 9 alumnes-aprenents són: Menorca Zeros i Uns SL, Alain Corulla Sorondo, Clickmenorca SLNE, Jaume Pi Floriach, Binary Menorca SL, Infotelecom Networks SL, Vooneo SL i Silme SA.

Maó, 5 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS