Notícies i actualitat

Govern i Consells tancaran aquest primer semestre de 2017 l’acord polític per al traspàs de la Promoció Turística

Data : 03/05/2017

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presidit avui a Menorca la quarta Conferència de Presidents. Armengol ha estat rebuda per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, per poc després iniciar la jornada a primera hora del matí amb una visita guiada al Llatzeret.

La quarta conferència celebrada a la seu de la institució insular a Maó, ha comptat amb la participació del president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres; el president del Consell Insular de Formentera, Jaume Ferrer; el vicepresident i conseller d’Innovació, Recerca i Turisme, Gabriel Barceló; la consellera de Presidència, Pilar Costa; i el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol.

Un dels principals objectius assolits durant la reunió ha estat que Govern i consells tancaran aquest primer semestre de 2017 l’acord polític per al traspàs de la promoció turística i fixar l’entrada en vigor de les competències a partir de 2018. Una decisió que, segons ha afirmat Armengol, “permetrà a cada illa desenvolupar les seves atribucions en promoció turística dels seus territoris amb una dotació adient”.

 
En aquest sentit, durant la Conferència de Presidents s’ha tancat el “cost efectiu de la transferència i s’ha avançat en el producte turístic que s’ha de transferir”, i que quedarà plenament definit en les “properes reunions tècniques que tindran lloc de manera imminent per acabar d’enllestir el procés”. El Govern de les Illes Balears es compromet a augmentar la dotació, per tal de fer-ho efectiu, en un milió d’euros més. “Avançam dins el termini establert per tal que el traspàs de la promoció turística sigui efectiva a dia 1 de gener de 2018”, ha afegit la presidenta Maite Salord.


D’altra banda, la responsable de l’Executiu autonòmic ha assenyalat també la revisió del calendari d’altres transferències que es volen resoldre i la futura llei de consells insulars, que permetrà “a aquestes institucions exercir en l’àmbit autonòmic i no únicament local”, per a la qual cosa “els remetrem el mes que ve un primer esborrany, necessari per actualitzar la llei i incloure les particularitats de Formentera”, ha dit.
 
A més, la Conferència de Presidents ha resolt una declaració institucional davant la marginació dels ciutadans de les Illes en les inversions previstes al Projecte de llei de pressuposts generals de l’Estat per a 2017. El document recull la necessitat d’una “millora del finançament que l’Estat destina anualment a les Illes”, una major “compensació dels costs” que provoca la insularitat i “l’augment de les inversions” estatutàries. Tot per evitar la “deficient dotació de serveis públics” i rebaixar “el deute crònic als comptes públics de Balears”.
 
“En termes absoluts, la inversió que els pressupostos generals de l’Estat 2017 preveuen destinar a les Illes Balears davalla de 159 milions d’euros el 2016 a 148 milions d’euros el 2017. En termes per capita, les Illes Balears es mantenen a la coa de les comunitats autònomes, amb 128 euros d’inversió de l’Estat per habitant, i queda, un cop més, lluny de la mitjana del total de comunitats autònomes, que arriba als 184 euros per habitant”.
 
Davant aquesta exposició de motius la Conferència ha acordat rebutjar el Projecte de llei de pressuposts generals de l’Estat per a 2017 i impulsar accions per tal d’aconseguir unes inversions justes i dignes per a les nostres illes.
 
Maó, 3 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4Foto 5Foto 6Foto 7
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS