Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca impulsa un concurs de fotografia per promocionar la llagosta de Menorca

Data : 30/04/2017

Miquel Company, conseller de Projecció Econòmica, i Javier Ares, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera han presentat -en el marc de la Fira Arrels- juntament amb les confraries de pescadors de Menorca un concurs de fotografia per promocionar la llagosta de Menorca i controlar el correcte etiquetatge de totes les captures. El Grup d'Acció Local de Pesca de Menorca (GALP) ha organitzat la iniciativa amb el suport de les tres confraries de l’illa i de la institució insular.

D’aquesta manera s’evita el frau que duu a consumir llagosta del Carib o d’Argèlia com si fos de Menorca. S’accepta qualsevol imatge de llagosta, crua o cuinada, sempre que dugui la distinció Made in Menorca. El concurs consistirà en què la gent es faci fotografies a casa, a la botiga o al restaurant amb una llagosta etiquetada i les faci arribar al correu electrònic del GALP (galp_menorca@cime.es) on seran penjades a la pàgina de facebook del grup  (https://www.facebook.com/galpmenorca/) i on els participants n'hauran de fer el màxim de difusió.

Una vegada acabat el concurs, el dia 9 de juliol, es reunirà el jurat que determinarà les cinc millors fotografies segons el criteri estètic, de significat i de difusió per les xarxes socials. Els premis consistiran amb tres lots de llagosta de Menorca, oferits per les confraries de pescadors, un lot de producte autòcton i un lot de llibres.

Cal recordar que l'etiqueta de la llagosta és una petició reiterada pel propi sector, una acció a la qual el Consell Insular de Menorca dóna suport a través de l'associació Leader Menorca. L'etiquetatge és un sistema per ajudar als pescadors a identificar l'origen i el valor afegit del producte pescat a Menorca i, alhora, és una eina per ajudar al consumidor a evitar el frau en l'origen d'un producte de primera qualitat.


Maó, 30 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS