Notícies i actualitat

Menorca se situa un any més en el mapa de la lluita contra el dolor

Data : 02/05/2017

Del 4 al 7 de maig se celebrarà a l’Hotel Barceló Pueblo de Punta Prima la tercera edició del Sine Dolore World Park (SDWP) en el marc del qual té lloc el XII Pain Meeting, el congrés multidisciplinari internacional que organitza anualment a Menorca l’Associació Espanyola de Pacients Contra el Dolor (Sine Dolore) i EFHRE International University. En el transcurs del congrés tindrà lloc, a més a més, el VII European Multidisciplinary Pain Meeting. Així, durant uns dies Menorca es convertirà en un parc temàtic contra el dolor i per la qualitat de vida.

Per a la presidenta del Consell i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Maite Salord, la iniciativa de Sine Dolore mereix el suport institucional, tant per les innovadores aportacions que es fan en l’àmbit científic, com per la projecció exterior que representa per a Menorca. Una apreciació compartida pel director del Pain Meeting i president d’honor de Sine Dolore, Jordi Moya. Tots dos han presentat avui, acompanyats de Gemma Fernández, presidenta de l’associació, el contingut d’una cita que es completa amb una sèrie d’activitats culturals i lúdiques que se celebraran per tota l’illa.

Repercussió científica i turística
Des dels seus inicis, aquest fòrum ha estat concebut com un espai de debat, intercanvi i aprenentatge on professionals d’arreu del món analitzen i comparteixen els avanços mèdics assolits en el tractament del dolor, una malaltia invisible que afecta, segons les dades fetes públiques per l’Organització Mundial de la Salut, un 20% de la població.

Des del punt de vista turístic, cal destacar el caire desestacionalitzador d’un esdeveniment d’aquestes característiques, a més de la capacitat per atreure visitants d’elevat poder adquisitiu, dos aspectes estretament lligats a la qualitat i que encaixen a la perfecció amb l’estratègia seguida per la FFTM i el Consell per posicionar l’illa com a destinació diferenciada. D’aquí la implicació d’ambdues institucions en la seva organització.

Suport de la Pain Alliance Europe
La Pain Alliance Europe (PAE) es va fer ressò al seu butlletí informatiu del mes de febrer de la celebració d’aquest fòrum. La PAE es va fundar al Parlament Europeu l’any 2011 i aglutina un total de 34 associacions nacionals de 17 estats membres de la Unió Europea, la qual cosa representa més de 350.000 pacients amb dolor crònic. Sine Dolore en forma part des del 2013.

D’altra banda, l’associació Sine Dolore ha convocat el Sine Dolore Excellence Award Dr. Fernando Rubió i Tudurí a la investigació i desenvolupament en l’àmbit del tractament del dolor, així com el Sine Dolore Excellence Award Dr. Mateu Orfila i Rotger a la comunicació. El lliurament d’aquests guardons tindrà lloc a la Gran Gala Sine Dolore que se celebra dissabte 6 de maig, a les 20 hores, al Teatre Principal de Maó.


Maó, 2 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Perfil del contractant Perfil del contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS