Notícies i actualitat

Menorca confirma la seva vitalitat fora de la temporada alta

Data : 28/04/2017

Les dades publicades avui per l’Institut Balear d’Estadística, extretes de l’Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur), confirmen el bon inici d’any que, en termes turístics, ha tingut Menorca. Ja ho avançava AENA fa uns dies. Segons la informació de l’ens de gestió aeroportuària, entre els mesos de gener i març l’Aeroport de Menorca havia experimentat un increment d’usuaris del 7,9%. Ara, les xifres de Frontur ratifiquen aquesta tendència positiva.

Segons l’Ibestat, els turistes arribats a Menorca en el mes de març han superat en un 30,5% els arribats en el mateix període de l’any anterior, una diferència que es dispara fins al 34,7% en el cas del mercat nacional i que creix fins al 8,5% en el cas de l’internacional. És una evolució remarcable, més encara si tenim en compte que la variació anual de les Illes Balears ha caigut un 13%, arrossegada per Mallorca (-15,3%) i Eivissa (-10,6%).

“Bona part dels esforços de la Fundació Foment del Turisme de Menorca van encaminats a combatre l’estacionalitat, així com a diversificar el pes dels mercats emissors i propiciar l’augment i la millor distribució dels ingressos turístics. Estic convençuda que aquestes, tot i no ser les úniques, són alguns dels reptes que hem d’assolir si volem fer de Menorca una destinació competitiva i, al mateix temps, una societat equilibrada i cohesionada”, assenyala al respecte la presidenta del Consell i la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Maite Salord.

Es confirma, per tant, el creixent dinamisme de l’activitat econòmica a Menorca fora dels mesos de temporada alta i, al mateix temps, s’apuntala una mica més la tendència encetada dos anys enrere que ha permès millorar de forma significativa l’índex d’estacionalitat i fer passes cap a la recuperació d’una temporada turística de sis mesos, un dels grans objectius de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Maó, 28 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS