Notícies i actualitat

Èxit de participació i gran nivell de continguts al Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental

Data : 01/05/2017

La celebració del Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental al Museu de Menorca ha vingut donada per un gran èxit de participació i un gran nivell de continguts. Al congrés han participat durant aquests dies el conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria; el director del departament de Prehistòria i Arqueologia de la Universitat de Granada, Francisco Contreras; la catedràtica d’arqueologia de la Universitat de Granada, Margarita Orfila; el director insular de Cultura i Patrimoni, Antoni Ferrer i la coordinadora del congrés, Eva Alarcón.

Durant l’acte de cloenda, celebrat ahir diumenge 30 d’abril, s’ha destacat la importància d’aquest tipus de trobades per posar en comú els nous coneixements sobre la prehistòria recent d’aquesta zona, així com la bona resposta que aquest esdeveniment ha tingut entre els investigadors.

A la cloenda es va llegir el següent manifest, que ha estat signat per tots els participants del congrés:

“Tots els participants del Congrés de Prehistòria i Protohistòria de la Mediterrània Occidental, celebrat a Menorca entre els dies 27 i 30 d'abril, des dels ponents, als que han presentat comunicacions i pòsters, així com tots els matriculats en aquest, manifesten el seu suport incondicional a la Candidatura "Menorca Talaiòtica" a Patrimoni Mundial, tant en l’àmbit personal, com en representació de les institucions a les quals pertanyen.

La riquesa patrimonial, la densitat i estat de conservació dels seus monuments prehistòrics, i el nivell de coneixement científic desenvolupat sobre ells al llarg de la història, tant en l’àmbit local, com nacional i internacional, fan avui a la Prehistòria de Menorca i les seves manifestacions arquitectòniques un lloc únic, mereixedor d'aquest reconeixement en l’àmbit mundial.

S'adjunta a aquest Manifest el programa d'aquest, així com la llista d'assistents, perquè constin els noms dels que li donen suport”.

Durant els quatre dies que ha durat el congrés, al qual han participat un centenar d’investigadors de les Illes Balears, la península, Còrsega i Sardenya, han tingut lloc 9 ponències i 51 comunicacions, i s’han presentat 15 pòsters.

Ahir, rere l’acte, els participants del congrés van visitar els jaciments de Cornia Nou, Torralba d’en Salord i Torre d’en Galmés.

Maó, 1 de maig de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS