Notícies i actualitat

El Consell de Menorca formalitza el contracte amb Cotesa, l'equip redactor del Pla Director Sectorial d'equipaments comercials

Data : 28/04/2017

La vicepresidenta i consellera d'Ordenació Territorial i Turística, Susana Mora i els representants de l’empresa Centro de Observación y Teledetección Espacial, SAU (COTESA), l'equip guanyador del concurs per a la redacció del Pla Director Sectorial d'Equipaments Comercials de Menorca, van firmar ahir a la seu del Consell Insular de Menorca el contracte per a l'elaboració d'aquest pla. Aquest Pla serà l’instrument d’ordenació territorial que marcarà el planejament de l’activitat comercial de Menorca pel que fa a infraestructures, equipaments, serveis i activitats.

El contracte, que té una durada d'execució de 8 mesos i un pressupost de 76.295 euros més IVA, també inclou els serveis d'assessorament tècnic, jurídic i econòmic en la tramitació de la revisió Pla. S’ha adjudicat a l’empresa Centro de Observación y Teledetección espacial, SAU (COTESA), que és una consultora internacional especialitzada en la matèria. Aquesta entitat treballa a Espanya, Colòmbia, Marroc i Bulgària.

“Aquest ha de ser un pla que ha de permetre la convivència del petit i gran comerç a Menorca” ha afirmat Susana Mora. Tot això “a l’efecte de poder dimensionar en el territori que tenim l'existència dels dos i permetre al consumidor a accedir als dos tipus de comerç amb igualtat de condicions”.
Per tant, els principis generals pels quals es regirà el Pla d’equipaments comercials, són el foment de l’activitat econòmica i el benestar de la població. La gestió del territori ha de ser sostenible i s’ha de permetre regenerar els teixits urbans.
La redacció del PDSEC s’ha dividit en 5 fases. La primera consisteix en la recollida d’informació per elaborar els distints informes i anàlisis inicials. La segona és la diagnosi de la situació per començar el document inicial del Pla, que seria la tercera fase. Una vegada es tengui l’aprovació inicial, començarà el període d’exposició pública i es contestaran les distintes al·legacions que puguin fer els ciutadans. Finalment, s’haurà d’elaborar el Pla definitiu amb la documentació complementària.

A més, el Pla haurà de tenir en compte la protecció del medi ambient, del patrimoni cultural i de la cohesió social. Durant la redacció del Pla, es durà a terme un procés participatiu que oferirà a tota la ciutadania l’oportunitat de fer arribar els seus suggeriments sobre l’ordenació territorial dels equipaments comercials de la nostra illa.

Cal recordar que, mentre es redacta el PDSEC, està en vigor la Norma Territorial Cautelar (NTC), que suposa una suspensió temporal de la implantació o ampliació de grans superfícies comercials.

Maó, 28 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS