Notícies i actualitat

Signatura del contracte de les obres de reforma i ampliació del Centre d’Atenció a la Infància i Família del Consell Insular de Menorca

Data : 27/04/2017

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha signat avui el contracte pel qual l’empresa M. Polo, SL durà a terme la reforma i ampliació del Centre d’Atenció a la Infància i Família (CAIF) del Consell Insular de Menorca, ubicat al carrer Josep Anselm Clavé núm. 7 de Maó. L’import de l’adjudicació és de 62.537,60 euros (IVA exclòs).

L’objectiu és l’ampliació dels espais de la CAIF per tal de propiciar la transició dels residents a la vida adulta i autònoma i afavorir així la seva inserció social.

Cal destacar que de l’experiència dels darrers anys, s’ha detectat la necessitat d’oferir una atenció més específica a determinats adolescents usuaris de la unitat de primera acollida i del servei d’acolliment residencial. Actualment tots els menors es troben en el mateix edifici, la qual cosa dificulta oferir una atenció individualitzada per a cada grup d’edat. La reforma d'aquest espai annex sorgeix de la necessitat de donar una resposta més específica a les necessitats dels menors residents al CAIF majors de 14 anys, els quals per les seves circumstàncies personals, familiar i socials, són susceptibles de necessitar un major suport i preparació per a la vida independent, així com per la seva integració en el seu entorn de referència. Aquest projecte pretén consolidar i organitzar les actuacions que s'estaven fent fins ara al CAIF en matèria de foment d'autonomia personal dels residents i preparar i recolzar als joves per a la seva vida independent i la integració en un entorn social i laboral, mitjançant la promoció d'habilitats específiques que els capacitin per viure de la manera més autònoma possible.


El Departament de Benestar Social i Família amb la voluntat de donar una resposta eficaç adequada a aquest perfil d’usuaris, així com la necessitat de disposar d’altres espais físics per tal de descongestionar el servei considera adequat inicia així els tràmits per a la reforma i acondicionament de l’espai actualment destinat al servei de bugaderia (annex a l’edifici) per tal d’oferir un dispositiu específic que permeti desenvolupar programes d’intervenció educativa i terapèutica enfocats a aquests menors d’acord amb les seves necessitats de salut, emocionals i socials, proporcionant els recursos i les habilitats necessàries per a una adequada transició a la vida adulta i, en el seu cas, poder iniciar una vida autònoma en assolir la majoria d’edat.

Aquest espai es dirigeix als residents del CAIF majors de 14 anys, que es preveu continuïn en acolliment residencial fins a la majoria d'edat i no comptin amb un suport familiar adequat que els pugui acollir una volta compleixin els 18 anys. També es poden beneficiar d'aquest espai aquells adolescents els quals no es descarti el seu retorn familiar, però que necessitin un major suport i especial suport per les característiques del seu perfil i situació personal.


Maó, 27 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS