Notícies i actualitat

Segons un estudi realitzat pel Consell, la població escolar de Menorca és un 23% més activa en termes esportius que la mitjana estatal

Data : 05/07/2013

A Menorca la població escolar és activa en termes esportius en el 66%, mentre que la mitjana d'Espanya es queda en el 43%, segons s'afirma en un estudi realitzat pels tècnics de la conselleria de Cooperació Local, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca a un total de 5.406 escolars entre Primària i Secundària de l'Illa durant el curs 2012/2013.

El conseller responsable d'aquest departament, Juanjo Pons, ha destacat avui durant la presentació l'alta fiabilitat d'aquest estudi ja que s'ha fet a més de 5.000 dels 8.000 estudiants amb el que compta Menorca i en gairebé la totalitat dels centres educatius de l'Illa.

També ha manifestat que s'ha fet a cost zero utilitzant els mitjans tècnics i humans de l'Administració pública. En aquest cas, el tècnic d'Esports, el llicenciat en INEF Bep Juaneda s'ha encarregat de dirigir les enquestes gràcies a la col·laboració del Delegat a Menorca de la Conselleria autonòmica d'Educació, Julián Hernández, així com dels docents.

Altra de les dades recollides a aquest estudi és que el 70% dels estudiants practica activitat física fora de l'horari lectiu de forma lliure, en front del 72,1% que ho fa de forma organitzada en clubs esportius. En canvi a la resta d'Espanya té més pes la pràctica lliure d'esport per part de la població escolar. “Aquesta informació posa de manifest la força del teixit associatiu en forma de clubs que existeix a Menorca”, ha explicat el conseller Juanjo Pons.

Més dades: el 39,6% dels escolars de Menorca tria no jugar durant els temps de pati cap dels cinc dies de classe de la setmana. En canvi, un 19,1% ho fa diàriament. Un 39,7% es desplaça al seu centre educatiu caminant cada dia. Sobre aquest punt el Delegat d'Educació ha explicat avui que un total de 900 alumnes es veuen obligats a agafar l'autobús cada dia perquè viuen a ubicacions separades físicament dels col·legis.

Aquesta enquesta també engloba preguntes sobre hàbits alimentaris i sobre aquest punt s'ha comprovat que un 75,2% del escolars menja bocata cada dia, un 38,6% algun tipus de fruita i que un 3,3% brioixeria diàriament.

El conseller Juanjo Pons ha posat aquest estudi a l'abast de la ciutadania -penjat al web insular- i d'altres administracions com el Govern balear per mirar d'implementar mesures amb l'objectiu de seguir augmentant el grau de pràctica esportiva entre els escolars i veure què es pot fer millorar els registres que no són tan positius.

“Ara disposam d'una radiografia real dels hàbits esportius i alimentaris de la població escolar de Menorca, amb la que podem prendre les mesures més adients”, ha explicat Juanjo Pons.

Maó, 5 de juliol de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS