Notícies i actualitat

Tot a punt per Arrels, la fira del producte local i la cuina de Menorca

Data : 27/04/2017

Productes locals, cuina en directe, activitats infantils i 30 productors seran alguns dels atractius de la fira promoguda pel Consell Insular de Menorca, que tindrà lloc aquest cap de setmana al recinte firal de Menorca amb l’objectiu de reunir la flor i nata de la producció artesana i la cuina menorquina.

L’espai firal comptarà amb 30 productors de l’illa i s’hi podran tastar i comprar productes com formatge, embotits, mel, peix, carn, conserves, cervesa, gelats, productes d’horta, sal, ginebra, vi, safrà o cargols, entre molts d’altres. Els productors participants oferiran tastets a canvi de tiquets de degustació. El visitant també podrà comprar el producte directament, així la fira es convertirà en un espai dinàmic i participatiu.

A més de l’espai firal, Arrels comptarà amb tres espais d’activitats. Per l’Aula de Cuina hi passaran cuiners que elaboraran diverses receptes en directe.

El dissabte serà el torn de Dani Florit (Ca N’Aguedet) i Teresa Montesinos (Passió Mediterrània) els quals parlaran de tradició i creativitat. Els seguirà Richard Tejada (Can Bernat des Grau) amb la cuina menorquina renovada; Marc Ribas (Cuines TV3 i Capritx, Terrassa) que explicarà com convertir peixos humils en plats sublims; Sílvia Anglada (Es Tast de na Sílvia) i Víctor Bayo centraran el producte local al plat. I finalment, Felip Llufriu (Mon) i David Coca (Sa Llagosta) tancaran la primera jornada amb alta cuina menorquina.

El diumenge l’activitat arrencarà amb Joan Bagur (Rels) i Marco Antonio Collado (Ses Forquilles, Rais) amb jove cuina, del món a Menorca; els seguirà Tomeu Caldentey (Bou Restaurant, Palma de Mallorca) qui compartirà emocions i sensacions oblidades; Fina Puigdevall (Les Cols, Garrotxa) portarà la Garrotxa a Menorca; Dani Mora (Sa Pedrera des Pujol) i Patrick James (Pan y Vino) mostraran la cuina de Menorca en versió exquisida. Finalment , Víctor Quintillà (Lluerna, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona), serà l’encarregat de tancar les activitats portant el territori a la cuina.

Els productors també seran els protagonistes de l’Aula de Tast, un espai on es faran tastos guiats de diversos productes. Per accedir a aquest espai serà necessària una inscripció prèvia al mostrador d’entrada, i que tindrà un cost d’1€ i, després de la sessió, a la sortida, aquest serà bescanviat per un tiquet de tast pel mateix valor.

El dissabte a l’Aula de Tast es podran tastar cargols amb Es caragol de Menorca; gelats i ginebra de la mà d’Heladería Ambrosia i Gin Xoriguer o els vins menorquins de Bodegues Binifadet. El mateix dissabte l’Aula de Tast també acollirà el Concurs de salsa Maonesa Ramon Cavaller - Fira Arrels 2017 on els participants podran demostrar les seves habilitats elaborant la popular salsa menorquina.

El diumenge el formatge ecològic Es Tudons, la fleca de La Marcona i les melmelades de Econserva – Binisin encetaran les activitats de l’Aula de Tast que també comptarà una sessió de cervesa artesana Graham Pearce. Així mateix, acollirà un tast de plats elaborats amb la vedella de Menorca de Vermella Menorquina. Tancarà les activitats una degustació de diferents productes amb el safrà com a protagonista a càrrec de iSafra.

A més, Arrels també comptarà amb un espai dedicat als més petits, l’Aula Infantil, on es portaran a terme diversos tallers on els infants (de 5 a 12 anys) podran aprendre i divertir-se. Els tallers, amb la col·laboració de Sa Xaranga, giraran entorn els 5 sentits per descobrir la cuina. Cada taller estarà dedicat a un sentit: tacte, gust, vista, oïda i olfacte. Per participar ens aquests tallers caldrà inscripció prèvia que es podrà fer també a l’entrada del recinte de la fira (preu 2€).

Arrels també comptarà amb el programa El Suplement de Catalunya Ràdio el qual desplaçarà un equip al recinte firal des d’on es faran diverses connexions en directe.

La fira estarà oberta de 10 del matí a 9 del vespre. L’entrada tindrà un preu de 3€ i inclourà tres tiquets de tast. Per accedir a l’Aula de Tast (1€) i la Infantil (2€) caldrà fer la inscripció a l’entrada del recinte.

Maó, 27 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS