Notícies i actualitat

El Govern millora la comunicació i la coordinació entre els diferents cossos de Policia Local de Balears, gràcies a una aplicació informàtica que ha desenvolupat el Consell Insular de Menorca mitjançant SILME

Data : 26/04/2017

La consellera d’Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera i la vicepresidenta del Consell Insular de Menorca, Cristina Gómez, han signat avui l’acord de cessió de l’aplicació informàtica de coordinació policial.

El Govern i el Consell de Menorca, a través de l’empresa pública Servei d’Informàtica Local de Menorca S.A (SILME), han arribat a un acord de cessió d’una aplicació informàtica que servirà per millorar la comunicació i la coordinació dels diferents cossos de Policia Local arreu de les illes.

Aquesta eina ha estat desenvolupada per SILME, i aplicada amb èxit des de l’any 2013 a l’entorn dels cossos de Policia Local a l’illa de Menorca. El programa informàtic permet coordinar en temps real les comunicacions i homogeneïtzar-les, al mateix temps que integra tots els cossos de seguretat de cada municipi amb el sistema d’informació del Servei d’Emergències 112.

L’acord signat avui permetrà estendre la implantació d’aquesta eina de gestió policial integral a tots els cossos de Policia Local de Balears, a través de la Direcció general d’Emergències i Interior.

L’acord de cessió no comporta contraprestació econòmica directa, i tant el Govern com el Consell de Menorca es comprometen a seguir col·laborant per a desenvolupar l’aplicació informàtica, amb noves funcionalitats i adaptacions, per la qual cosa s’hi aportaran els recursos adients en funció de les noves necessitats detectades.

La consellera Cladera ha destacat el fet que aquesta aplicació informàtica “ha estat creada amb recursos públics del Consell de Menorca” i la seva utilitat com a eina de coordinació i de transferència d’informació ha aconsellat “estendre-la a totes les Balears”. Cladera ha emmarcat l’abast de l’acord dins de la reforma de la Llei 4/2013 de coordinació de Policia Local de les Illes Balears “en la qual estem impulsant el concepte d’actuació coordinada entre cossos de diferents municipis com un concepte de major eficiència i eficàcia en la prestació del servei”.

La vicepresidenta del Consell de Menorca, Cristina Gómez, ha subratllat que “l’illa de Menorca destaca de nou per ser capdavantera en la implementació d’eines tecnològiques gràcies a la tasca desenvolupada pel personal de SILME i concretament, en aquest cas, per Manel Camps”. En aquest sentit, Gómez ha afirmat que la institució insular sempre està disposta a col·laborar amb la resta d’administracions de les nostres Illes.

Per la seva banda, el director general d’Emergències i Interior, Pere Perelló ha manifestat la importància de què els cossos de Policia Local estiguin interconnectats entre si, i amb el SEIB 112, “per poder tenir informació immediata i de primera mà sobre qualsevol emergència que exigeixi una ràpida actuació policial dins de l’àmbit d’actuació de cada Cos”.

El conveni subscrit entre el Govern i SILME té una vigència de quatre anys, i inclou l’elaboració d’una memòria anual en la qual constin les actuacions realitzades dins del seu abast, i on es puguin determinar els recursos necessaris per a la renovació de l’acord.

Maó, 26 d’abril 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS