Notícies i actualitat

El Consell aprova la classificació de les ofertes per a l’execució de la Millora del nus d’accés a Alaior des de la carretera general

Data : 25/04/2017

El Consell Insular de Menorca ha aprovat la classificació de les ofertes per a les obres d’execució de la Millora del nus d’accés a Alaior des de la carretera general, quedant classificada en primer lloc la UTE formada per Copcisa, Construcciones Olives, M. Polo i Juan Mora.

L’oferta millora valorada va presentar un pressupost d'1,59 milions d'euros (IVA exclòs), la qual cosa suposa una rebaixa del 16,3%  respecte al preu de sortida, 1.896.956,32 € més IVA. Es tracta d'una rebaixa de 309.000 euros.

En el procés s'han presentat cinc ofertes. La UTE Acsa i Obres Asfalts i Excavacions ha presentat l'oferta més econòmica (1,57 milions d'euros), encara que en valorar la resta de criteris ha quedat en segon lloc. També es van presentar la UTE Ocide Construcció i Antonio i Diego (1,63 milions d'euros), Antonio Gomila (1,71 milions) i Constructora San José (1,76 milions d'euros).

La UTE a més ha augmentat el termini de garantia a tres anys i es compromet a incorporar en la plantilla persones amb dificultats per accedir al mercat laboral o en situació de risc d'exclusió social.

Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Consell Insular de Menorca i es finança amb el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Menorca en matèria de carreteres.

El nus d’accés a Alaior s’executarà en una primera fase independent de la resta del tram que arriba fins a Maó. Cal dir que aquesta primera fase comprendrà un tram d’un quilòmetre de longitud entorn de l’actual accés a Alaior. Serà el primer punt on es reprendran les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram de Maó a Alaior, iniciades durant l’anterior mandat, després que en el mes de febrer de 2016 es rescindís el contracte d’obres davant la impossibilitat d’executar-les en els termes inicialment pactats a causa de les deficiències i imprevisions, tant del projecte constructiu que es va treure a licitació com del projecte refós que incloïa les millores i variants ofertes pel contractista. 

La revisió del nus s’ha basat en dos criteris: mantenir la mateixa tipologia amb rotonda inferior, reduint les seves dimensions respecte del projecte constructiu de 2013; i resoldre les seves mancances, quant a serveis afectats (com les línies elèctriques) i sobrevingudes durant l’execució de les obres abans de rescindir el contracte el febrer del 2016. 

Maó, 25 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS