Notícies i actualitat

La Comissió de la Reserva Marina del Nord de Menorca acorda fer un seguiment per avaluar l'estat de les poblacions de peixos

Data : 25/04/2017

Sa Granja ha acollit avui la celebració de la Comissió de Seguiment de la Reserva Marina del Nord de Menorca. La trobada ha comptat amb la participació del conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares; el director general de Medi Marí del Govern de les Illes Balears, Joan Mercant; representants de les confraries de pescadors de Fornells i Ciutadella, així com de la Federació Balear de Confraries de Balears; representants del sector nàutic i de la pesca recreativa, de l’IME i el GOB, així com tècnics del Govern de les Illes Balears i del Consell Insular de Menorca.

A la reunió, s'ha expressat la preocupació per la percepció que hi ha d'un augment del furtivisme durant els darrers 4 o 5 anys, els representants del Govern balear, Joan Mercant i Antoni Garau (cap del Servei de Recursos Marins) han anunciat que durant el mes de juny es realitzarà un seguiment per avaluar l'estat de les poblacions de peixos. Els resultats es presentaran a la propera reunió de la Comissió de Seguiment de la Reserva Marina del Nord de Menorca que tindrà lloc el juliol. Aquesta diagnosi permetrà conèixer amb més objectivitat quin és l'estat dels recursos i l'efectivitat de la gestió.

D’altra banda, Miquel Camps (GOB) ha presentat un conjunt de propostes sobre vigilància, reducció de l'esforç pesquer i informació i sensibilització a la reserva marina. Unes propostes que s'han generat fruit d'un procés de participació entre els diferents sectors. Algunes d'aquestes mesures, com la creació de zones temporals d'exclusió pesquera, la millora de la informació als usuaris mitjançant senyalítica o la unificació i clarificació de la normativa existent a la zona, es desenvoluparan i tractaran mitjançant accions concretes a càrrec de l'Administració autonòmica durant la propera reunió de la Comissió.

Javier Ares ha anunciat que el Consell Insular de Menorca està treballant per reforçar i coordinar millor els treballs de tots els agents de vigilància de l'àmbit marí, alhora que ha sol·licitat que la Comissió es reuneixi amb una periodicitat mínima anual i excepcionalment quan així es consideri convenient.

Maó, 25 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS