Notícies i actualitat

Consell, ajuntaments i entitats exigeixen habitatge per a tothom

Data : 25/04/2017

La Mesa d’Habitatge, celebrada avui matí, ha incidit en l’objectiu que Consell Insular de Menorca, ajuntaments i entitats exigeixen habitatge per a tothom. La reunió, presidida per la consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge Cristina Gómez, ha comptat amb l’assistència de Noemí Gomila, directora de l’oficina de l’IBAVI a Menorca; de diferents representants municipals; Col·legi Oficial d’Educadors Socials; Creu Roja; Càritas Menorca i PAH Menorca. “Tots hem d’assumir la responsabilitat en les diferents àrees de gestió i competències”, ha destacat Gómez.

Pel que fa a l’IBAVI, els assistents han arribat a les següents conclusions.

- La revisió dels criteris de valoració de manera que ningú quedi exclòs per no arribar al nivell mínim d’ingressos. En qualsevol cas el 30% de la renda de lloguer sense perjudici de fer seguiment i anar actualitzant en funció de si la situació econòmica millora.

- Que s’escurcin els terminis entre la inscripció al llistat de demandants d'habitatge i la de la publicació del llistat d'adjudicataris, i que no solament es comuniqui a aquests la publicació de la llista (que s'ha fet per primera vegada per ‘sms’), sinó que també s'avisi a tots aquells que no surten i per quin motiu. Les condicions econòmiques a valorar han de ser les del moment actual i no les del moment de la petició d'inscripció, perquè en molts casos passen mesos i fins i tot anys entre ambdós moments.

- Que els Consells Insulars s'incorporin a la Mesa de Diàleg de l'IBAVI juntament amb la resta d'entitats i administracions que ja venen essent convocades i que alhora es revisin els Estatuts per poder donar-los entrada al Consell d'Administració.

Pel que fa als ajuntaments, els membres de la Mesa d’Habitatge han destacat que els consistoris bonifiquin, o fins i tot aprovin exempcions de l'IBI dels pisos de l'IBAVI, per evitar que en la repercussió que es fa acabi sent pagat pel llogater, tenint en compte que a més a més es tracta de puges de cost lineals, és a dir no proporcionals als guanys de la família. En aquest sentit, la consellera Cristina Gómez té previst fer una proposta a la propera Comissió de Presidents de Corporacions Locals de Menorca, donat que l'Ajuntament de Maó ja ho té acordat.

Una altra de les valoracions que han fet els membres de la Mesa d’Habitatge ha girat al voltant del lloguer turístic donat que s’està modificant la demanda i l'oferta del lloguer residencial i que, en poc temps, molts contractes LAU no seran renovats, i si ho són, serà a preus molt superiors als actuals.

E Consell Insular de Menorca estudiarà totes les propostes sorgides d’aquesta Mesa. Finalment en relació amb el Govern central, la institució insular insta a desenvolupar reformes legislatives (LAU i Llei Hipotecària) que afavoreixin i donin garantia al dret a un habitatge digne i assequible.


Maó, 25 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS