Notícies i actualitat

La Secretària d'Estat de Turisme recolza la campanya Proturisme del Consell de Menorca i anuncia que el turisme ha crescut un 11,3% aquest any a l’illa.

Data : 04/07/2013

Espanya ha registrat el millor mes de maig de la història amb 5,8 milions de visitants Maria Isabel Borrego presenta al sector turístic el portal spain.info 

La secretària d'Estat de Turisme, Maria Isabel Borrego, ha assistit aquest matí a la presentació de la plataforma spain.info a la seu del Consell Insular de Menorca. A la trobada amb representants del sector han assistit també el president del Consell, Santiago Tadeo, la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, i el president de Seggitur, Antonio López de Ávila.

La secretària d'Estat ha assenyalat que el turisme és el sector que millor està resistint la crisi, sense ocultar alguns clarobscurs, com la baixada de la demanda nacional. En aquest sentit, Borrego ha indicat que s'ha engegat una campanya per estimular el consum intern. De moment han augmentat les pernoctaciones realitzades el mes de maig a Espanya, encara que "cal ser prudents, ja que la majoria de les reserves realitzades a Espanya són d'ofertes i vendes d'últim minut". El presidente del Consell, Santiago Tadeo, ha declarat que “el turisme és una peça clau a l'economia menorquina i per aquest motiu el Govern de Menorca treballa de forma transversal amb aquest sector i altres com medi ambient, ordenació del territori i mobilitat”.

Sobre Menorca, Borrego ha declarat que ofereix unes dades "que indiquen que s'està fent el treball en el camí correcte”. El volum de visites ha augmentat, i l'acumulat d'aquest 2013 ofereix ja un 11.3% més de turistes fins avui i una despesa turística que supera en un 11.5% al del mateix període de l'any passat. En aquest sentit ha destacat els esforços que es realitzen des del Consell de Menorca per obrir nous mercats, com el rus que des d'aquesta mateixa temporada té una connexió directa des de Sant Petersburg a l’Illa. 

La Secretària d'Estat ha indicat també que la campanya Proturismo, engegada des de la Conselleria de Turisme busca la complicitat del sector i de la societat, i ha declarat que “es tracta d'un fenomen econòmic i social, amb efecte multiplicador i amb una capacitat tractora en l'àmbit de la innovació”.

El volum de turistes a Espanya va aconseguir també dades en positiu el 2012: 58 milions de visitants que van suposar una despesa de mes de 55 mil milions d'euros. El 2013, i fins al mes de maig, són gairebé 20 els milions de visitants que han passat per Espanya, la qual cosa es converteix en la millor dada des de 2008. Borrego ha destacat també que Espanya ha passat, en dos anys, d'ocupar el 8è lloc en el rànquing de competitivitat com a destinació turística del Fòrum Econòmic Mundial al 4t aquest any, passant per davant de Regne Unit, França i els Estats Units.

El mes de maig a Espanya ha estat, segons Borrego, el millor de la història, amb 5,8 milions de visitants, i la balança econòmica llança un superàvit del 4.1% durant els 4 primers mesos de l'any pel que fa al mateix període de l'any anterior. El president de Seggitur, Antonio López de Ávila, ha presentat el portal spain.info, una plataforma de promoció de la destinació adaptada als nous temps, “amb una clara aposta per la tecnologia i en línia amb el nou pla de màrqueting, en el qual es realitza una major segmentació”. El portal ofereix a més la possibilitat al sector privat de comercialitzar els seus productes. López ha demanat als empresaris i associacions que han assistit a la presentació suggeriments per millorar la plataforma que es llança amb 18 idiomes.

Maó, 4 de juliol de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS