Notícies i actualitat

Aprovació del Reglament de funcionament del Consell d'Illa de Menorca

Data : 22/04/2017

En la sessió plenària del proper dilluns, dia 24 d’abril, s’aprovarà inicialment el projecte de reglament que determinarà la composició del Consell d’Illa, la forma d'elecció i renovació dels seus membres vocals, funcions i el règim de funcionament d'aquest òrgan col·legiat de caràcter deliberant i consultiu, un cop efectuada la consulta pública preceptiva en la qual els ciutadans han pogut expressar la seva opinió sobre aquest fòrum de participació.


La voluntat de l’equip de govern del Consell Insular de Menorca és facilitar la participació de tots els ciutadans en la vida política, econòmica, cultural i social. És per aquest motiu que s’ha previst la constitució d'un fòrum global de participació ciutadana, el Consell d'Illa, com a lloc de trobada de totes les entitats de Menorca inscrites en el corresponent registre, i que esdevengui l'òrgan més ampli de participació i deliberació de les problemàtiques que afecten el conjunt de l'illa.

Així, per donar cabuda a aquest fòrum de caràcter més global, fa uns mesos es va modificar el Reglament de participació ciutadana del Consell Insular de Menorca.

L’objectiu del Consell d’Illa ha de ser el de debatre i valorar les grans línies estratègiques i els afers principals, un òrgan de consulta i participació que ha d’assistir el Consell Insular i ha d’implicar de la millor manera possible el conjunt d’agents institucionals de Menorca en l’activitat de la institució insular per tal de potenciar la màxima participació en la definició i el seguiment del futur de la comunitat insular. Les seves funcions són:

a) Assessorar el Consell Insular de Menorca en la definició de les grans línies de la política i la gestió insulars, així com generar consens ciutadà en temes d'interès general.
b) Conèixer i debatre els projectes estratègics de Menorca.
c) Conèixer els criteris del pressupost insular i fer el seguiment dels principals programes d'actuació insular.
d) Promoure accions per al desenvolupament equilibrat i sostenible, la cohesió social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de l'illa.
e) Emetre informe sobre les consultes ciutadanes que es vulguin fer en aplicació del què preveu el Títol IV del Reglament de participació ciutadana.
f) Debatre i, en el seu cas, emetre informe o dictamen, sobre altres temes vinculats al seu objecte a petició de la Presidència, del Ple del Consell Insular o de les entitats representades.

Maó, 22 d’abril de 2017


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS