Notícies i actualitat

El primer trimestre confirma la millora de l’índex d’estacionalitat

Data : 12/04/2017

La Fundació Foment del Turisme de Menorca valora positivament les dades d’arribades de passatgers corresponents al primer trimestre del 2017. Es confirma la tendència encetada dos anys enrere que ha permès millorar de forma significativa l’índex d’estacionalitat, un dels grans objectius de la fundació.

Segons les dades fetes públiques per AENA, entre els mesos de gener i març l’Aeroport de Menorca ha experimentat un increment notable d’usuaris (+7,9%). El mes de març ha estat especialment positiu, sobretot pel que fa al passatge internacional que ha sumat un 38,3% més d’arribades que fa un any, sent l’increment global del 6,5%.

Si ja és un fet destacable que es produeixi aquesta variació en un mes tradicionalment de baixa activitat turística, encara ho és més si es té en compte que la Setmana Santa ha estat enguany més tardana, amb el que això significa pel que fa a la diferència sobre la programació de rutes i vols.

Són, sense cap mena de dubte, xifres positives que confirmen el creixent dinamisme de l’activitat econòmica fora dels mesos de temporada alta i que, de ben segur, milloraran els registres de l’any passat, quan es va reduir l’estacionalitat en 1,2 punts i els turistes arribats fora de temporada alta van passar de representar el 36% al 37,2%.

L’objectiu amb què treballa la FFTM és mantenir el nombre d’arribades i consolidar una proporció entre temporada alta i mitja de 60%-40%, amb vistes a assolir, en un futur, una proporció òptima de 55%-45%. Aquest nou escenari suposaria l’efectiva recuperació d’una temporada turística de sis mesos, amb el que això representaria en termes d’activitat econòmica i estabilitat laboral.

«Des de la FFTM es continuarà fent una feina perseverant per aconseguir reduir l’estacionalitat, diversificar el pes dels mercats, propiciar l’augment i distribució de la despesa i millorar la satisfacció i fidelitat dels visitants per, en darrer terme, reforçar l’activitat econòmica local i afavorir la cohesió social.» ha afirmat la presidenta Maite Salord


Maó, 12 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS