Notícies i actualitat

El camí d'accés a la platja de Macarella, obert al trànsit

Data : 07/04/2017

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha convocat avui una reunió de valoració dels danys causats pel darrer temporal que va afectar la costa sud de Ciutadella. La reunió ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa Joana Gomila; el director insular de Mobilitat, Joan Sales; el cap de Bombers de Menorca, Joan Gorrias; el responsable de l’IBANAT a Menorca, Jorge Casado; el regidor de manteniment de la via pública i dels camins rurals de l’Ajuntament de Ciutadella, José López; i representants de Costes.

L’objectiu d’aquesta reunió de coordinació és acabar de definir les actuacions per tal de restablir totalment abans de Pasqua els desperfectes ocasionats a altres zones. 

Durant aquests dies s'han aixecat parets i pins que hi havia a la carretera d'accés a la platja de Macarella com a conseqüència dels tres caps de fibló del passat cap de setmana.

Cal remarcar tanmateix que la diligència en què han actuat tots els efectius (bombers voluntaris, policia i voluntaris de protecció civil a més de les administracions implicades: Ajuntament de Ciutadella, Consell Insular de Menorca i Govern de les Illes Balears, tant el dia de l'emergència com posteriorment), ha permès solucionar amb rapidesa bona part dels desperfectes que es van ocasionar.

La situació a la resta de les zones afectades segons ha quedat palès a la reunió d'avui a l'Ajuntament de Ciutadella entre les administracions implicades és la següent:

Serpentona: l'aparcament s'ha fet net d'arbres i branques.

Camí Cala Galdana – Macarella per a vianants: L'escala d'accés al camí es protegirà amb tanques per seguretat i es posaran uns cartells per indicar per quin camí s'ha d'anar (Camí de Cavalls o Camí de Son mestres). S'avisarà als hotelers i restauradors perquè informin que l'accés habitual està tancat, que facin cas de les indicacions i que utilitzin els camins habilitats.

Camí de Cavalls accessible, el pas està obert. S'ha d'acabar de fer net el que hi ha als voltants.

La resta d'arbres caiguts es retiraran gradualment per part de Costes a les zones del seu domini i les propietats hauran de fer net la resta. Consell Insular de Menorca i IBANAT informaran de com poden fer-ho als propietaris de les finques afectades.

Ciutadella, 7 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS