Notícies i actualitat

Les confraries de pescadors de Menorca presenten el nou etiquetatge de la llagosta

Data : 05/04/2017

Les Confraries de Pescadors de Ciutadella, Fornells i Maó han arribat a un acord per començar a etiquetar els exemplars de llagosta vermella a partir de l’inici de la temporada. Des de l’1 d’abril les llagostes que siguin pescades pels pescadors professionals de Menorca duran una etiqueta distintiva en una de les seves antenes.

Aquesta iniciativa havia estat reclamada pel sector des de fa temps i, gràcies a la col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i amb el grup d’Acció Local de Pesca de Menorca, és una realitat des del passat 1 d’Abril, quan va començar oficialment la campanya de pesca de la llagosta a les Balears.

El Consell Insular de Menorca ha cedit l’ús de l’eslògan de l’acció “Made in Menorca”, mentre que el Grup d’Acció Local de Pesca donarà les primeres 20.000 etiquetes.

El nou etiquetatge en color vermell duu informació sobre el port al qual s’ha desembarcat, una numeració individual, a més de la frase “Made in Menorca”.

Els exemplars s’etiquetaran individualment dins les confraries una vegada el pescador faci el registre de les captures.

El sector havia reclamat una iniciativa d’aquest tipus per combatre la intrusió en el mercat local d’exemplars que vénen d’altres llocs i es comercialitzen com si fossin capturades a les aigües de Menorca. A part serà la millor forma que tindrà el consumidor per tal de diferenciar els nostres productes i garantir que s’està consumint un producte fresc i de la millor qualitat possible.

Per animar als consumidors al fet que, quan vagin a la peixateria o quan vagin a un restaurant reclamin poder obtenir l’etiqueta de la llagosta que serà consumida com a principal garantia d’autenticitat, per fomentar-ho el Grup d’Acció Local del Leader, el Consell Insular de Menorca i les tres confraries de Menorca realitzaran diferents accions de difusió durant l’any.

Anualment el Govern de les Illes Balears establirà mitjançant resolució les espècies que d'obligada identificació i etiquetat, la qual cosa de moment és una mesura voluntària per protegir el pescador y donar garanties al consumidor esdevindrà obligatori.

Maó, 5 d’abril de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS