Notícies i actualitat

El Conseller de Cultura i Educació felicita la comunitat educativa pel Pacte Educatiu aprovat avui al Consell Escolar de les Illes Balears

Data : 04/04/2017

Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca, ha felicitat avui la comunitat de Menorca i de les Illes Balears per l’aprovació del Pacte Educatiu, durant el Ple del Consell Escolar de les Illes Balears celebrat a Palma.

“L’ampli suport rebut”, ha declarat el Conseller, “és la culminació d’un procés molt llarg, iniciat en el moment més àlgid del conflicte educatiu de la passada legislatura, quan el moviment MenorcaEdu21 va fer una aposta clara i decidida per impulsar el diàleg i el consens com l’única via de sortida sostenible i de futur”.

El Conseller respecta el vot negatiu dels sindicats, i valora que els seus representants hagin expressat que aquesta posició no significa un no a tot el pacte, sinó a determinats aspectes sobre els quals no ha estat possible l’acord.

“D’altra banda”, ha dit Maria, “el Pacte Educatiu que s’ha aprovat al Consell Escolar de les Illes Balears encara té molt de camí per córrer per ser molt més que un document de compromís i intencions, perquè sigui una norma aprovada i aplicada”.

En aquest sentit, Miquel Àngel Maria anima la comunitat educativa de Menorca, capdavantera en la innovació educativa des de fa molts anys, a continuar essent l’avantguarda de la renovació en profunditat del nostre sistema educatiu, anant al límit del que les possibilitats legals permeten, i exercint la capacitat d’autogovern amb totes les seves conseqüències.

“Desig que el Pacte Educatiu, quan arribi al final del seu recorregut, assoleixi els quatre objectius que «Illes per un Pacte» es va marcar quan el va donar a conèixer: l’estabilitat política del sistema educatiu, la preeminència de l’educació com a servei públic sobre la base de l’equitat i la qualitat, la participació democràtica de tota la comunitat educativa, i l’actualització constant per adequar-se als canvis socials i tecnològics”, ha conclòs el conseller.

Maó, 4 d’abril de 2017.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS