Notícies i actualitat

El Consell Insular de Menorca ret homenatge al món de la mar amb la Festa de la Vela del programa de L'esport per a l'edat escolar

Data : 28/06/2013

ImatgeLa conselleria de Cooperació Local, Esports i Habitatge del Consell Insular de Menorca ha retut avui homenatge al món de la mar amb la Festa de la Vela i amb una xerrada a càrrec de Diego Fructuoso, tripulant de comunicació de Team Telefónica en la Volvo Ocean Race 2011-2012 i expert entrenador d'aquest esport.

El programa L'Esport per a l'edat escolar, organitzat pel departament de Cooperació Local, Esports i Habitatge del Consell Insular, contempla, entre d'altres esports, les competicions de vela, de les quals s'han realitzat nou regates entre els clubs nàutics participants -Club Nàutic de Villacarlos, Club Marítimo de Mahón i Club Nàutic de Ciutadella- entre els mesos de setembre de l'any passat i maig de 2013.

Un grup d'al•lots i al•lotes han pogut posar a provar a bord d'embarcacions tipus Optimist les seves habilitats i coneixements del món de la navegació adquirits en molts casos en el programa Vine a Navegar que també organitza el Consell Insular de Menorca durant una setmana d'instrucció.

És a dir, els joves que se senten atrets per la mar i la navegació després de participar en el programa Vine a Navegar consoliden aquests coneixements gràcies als entrenaments que cada setmana organitzen els diferents clubs nàutics i que després reafirmen en les competicions esmentades.

Avui els organitzadors de la Festa de la Vela han volgut reconèixer l'esforç i perícia dels millors navegants amb el lliurament de trofeus en les categories Sub 11 (Luca Franceschi), Sub 13 (Manuel Barber Ponciano del Hoyo), i Sub 16 (Sean Starkey), tots ells del CN Villacarlos.

I és que el paper dels joves menorquins en aquesta disciplina esportiva ha fet que nou d'ells poguessin participar al Campionat de Balears del programa L'esport per a l'edat escolar que va tenir lloc al maig a Mallorca. D'aquests, Maria Teresa Sastre del Hoyo, del CN Villacarlos, i Pere Ponseti Mesquida, del CN Ciutadella, es van classificar per a la competició nacional.

“Amb aquesta festa volem fer un reconeixement públic no només als joves futurs navegants de Menorca, sinó a tota aquella gent que ha fet del món de la mar i de la vela una forma de viure i una passió que ha fet que el nom de la nostra illa sigui conegut a altres terres”, ha explicat el conseller de Cooperació Local, Esports i Habitage, Juanjo Pons.

Per la seva part, el navegant Diego Fructuoso ha pronunciat una xerrada davant el públic assistent amb el títol “Volvo Ocean Race, la superación de un desafío”. I és que a l'Everets de la vela, tal i com és coneguda, aquesta llegendària regata amb 39 anys d'història són necessaris coneixements, entre d'altres, com matemàtiques, pel que fa, per exemple, a la conversió de milles nàutiques en quilòmetres o la càrrega màxima per tripulant, tecnologia per afinar el disseny de la ruta al màxim, anglès -bàsic per a competir en una prova internacional-, història o geografia per entendre el comportament dels corrents marins o la direcció del vent.

Fructuoso també ha insistit en la importància de dominar habilitats socials i de comunicació com superar els reptes, acceptar el fracàs com a una part del camí cap a l'èxit, el valor del treball en equip i la cooperació, així com el respecte cap a les normes i altres cultures que encara que no coneguem no deixen de ser tan vàlides com la nostra mateixa.

Les possibilitats econòmiques així com artístiques que suposa una prova de les dimensions i dificultat de la Volvo Ocean Race, també ha estat objecte de la seva dissertació.

A més dels regatistes de les competicions de vela del programa L'esport per a l'edat escolar, han assistit avui a aquest esdeveniment que ha tingut lloc a partir de les 19.30 hores a la sala de plens del Consell Insular de Menorca de la seu de la placa de la Biosfera de Maó els participants del Vine a Navegar, així com les seves famílies.

El programa Vine a Navegar d'enguany ha tingut una participació de més de 350 escolars i està adreçat a estudiants de primària perquè puguin conèixer les nocions bàsiques de la navegació a vela des d'un vessant lúdic i fomentant els valors ètics de l'esport i el coneixement de l'entorn marí de l'illa durant una setmana d'instrucció. Aquest any, per primera vegada, s'ha permès que joves amb necessitats especials hagin pogut gaudir d'aquesta pràctica.

A més del conseller Juanjo Pons, han estat presents en aquest esdeveniment el president i el comodoro del Club Marítimo de Mahón, Nemesio Suárez i Francisco Catchot, respectivament; el comodoro del Club Nàutic de Ciutadella, Rafael Torrent; el president del Club Nàutic de Villacarlos, Jesús Pons Espineta, i el delegat a Menorca de la Federació Balear de Vela, Antoni Pons Faner.

Maó, 28 de juny de 2013


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS