Notícies i actualitat

El nombre de sortides per extinció d’incendis a Menorca suma 183 intervencions durant 2016, representant un 30 % del total de les actuacions del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis

Data : 30/03/2017

La consellera de Serveis Generals, Participació Ciutadana i Habitatge, Cristina Gómez, el cap del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis a Menorca, Joan Gorrias, i el director insular de Serveis Generals i Participació, Gabriel Pons, han presentat avui matí a Ciutadella la Memòria 2016 del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis.

Gorrias ha informat que el nombre de sortides per extinció d’incendis han estat un total de 183 intervencions, que representen un percentatge del 30 % de les actuacions del servei durant l'any 2016. En aquest apartat s’inclouen tota casta d'incendis. S'ha actuat a incendis en habitatges, edificis, garatges, indústries, vehicles, embarcacions, vegetació agrícola i forestal, contenidors de deixalles, quadres elèctrics, etcètera. “Aquest 2016 arribem al percentatge més gran d'actuacions en incendis dels darrers 11 anys, passant del 19% l'any 2015 al 30% el 2016. No obstant en el nombre total d'actuacions, l'any que hem tingut més actuacions d'aquest tipus va ser l'any 2006 amb un total de 250”, ha afirmat Gorrias.

Durant el 2016 cal destacar les intervencions en grans incendis de caràcter urbà com l'antiga sala de festes Pedro's a Ciutadella, el restaurant Es Pla de Fornells, la sala de festes Copa Cabana a Son Bou. Els nombrosos episodis de contenidors incendiats de manera intencionada, l'incendi forestal amb afectació a urbanitzacions com S'Arenal d'en Castell, Coves Noves, Na Macaret, Cala Molí i Addaia, o els incendis a Triatges Menorca i a la planta de residus de Es Milà.

Joan Gorrias ha subratllat també les actuacions duites a terme pel Servei en salvaments, auxilis i rescats. “Aquestes han representat un 30% durant l'any 2016, amb un total de 182 intervencions per aquest motiu. Aquest any s'ha produït un descens en relació amb l'any 2015 que van ser un total de 230. Els fenòmens meteorològics adversos és el factor que influeix més en el nombre d'actuacions d'un any a l'altre”.

Les 39 intervencions degudes a falses alarmes, realitzades durant l'any 2016,
representen un total del 6% de les actuacions dels bombers.

La consellera Cristina Gómez ha fet un repàs de les inversions previstes que s’han materialitzat amb l’adquisició d’un camió, dues furgonetes i una pick-up 4x4, amb una partida de 240.000 euros. A més d’una altra inversió amb eines, instal·lacions i maquinaria que puja a més de 75.000 euros, un pressupost destinat sobretot a temes de comunicacions i per a la protecció dels professionals. La consellera ha avançat que pel que fa a “les partides que s’ingressen a través de diferents convenis es dedicaran per primera vegada a formació”. D’aquesta manera, el Pla de Formació d’Autoritat Portuària de Balears es començarà a aplicar a l’illa de Menorca.


Ciutadella, 30 de març de 2017 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS