Notícies i actualitat

Reunió entre Consell i ajuntaments per tractar l'estat de la plaga del morrut a les palmeres de l’illa

Data : 29/03/2017

El conseller Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares, ha convocat avui als ajuntaments de l’illa per tractar l'estat de la plaga del morrut roig a les palmeres de Menorca. A la reunió han assistit també el director insular de Medi Rural i Marí, Miquel Truyol, tècnics i alcaldes i regidors municipals, així com entesos en el tema de plagues i jardins.

Des del departament de Medi Ambient s’ha explicat als assistents l'estat actual de la plaga a l’illa on segueix la tendència de màxima incidència als municipis de Llevant (Maó, Es Castell, Sant Lluís i Alaior), zona on està afectant de forma generalitzada.

D’altra banda, a la zona de Ciutadella -àrea on es va detectar el primer focus l'any passat- s'ha aconseguit la seva contenció però s'ha de seguir estant molt alerta a la seva evolució. Cal recordar que a la trobada informativa celebrada l'any passat per tractar la plaga es va acordar centrar els esforços d'actuació a la zona de Ciutadella.

Durant la reunió s'ha incidit molt en la importància de realitzar els tractaments adequats a les palmeres de la mà d’empreses especialitzades i capacitades per fer els tractaments. A més a més s'han senyalat com a principals problemes actuals per al tractament de la plaga la localització d'alguns propietaris amb palmeres afectades, per la qual cosa on s'ha subratllat la necessitat d'accelerar les comunicacions als afectats i la col·laboració entre les diferents administracions.

El departament de Medi Ambient manifesta que la plaga respon bé als tractaments fitosanitaris, sobretot si es fa una detecció primerenca, però que alhora s'ha de tenir molta cura amb el fet que els tractaments siguin els adequats i realitzats per empreses professionals capacitades.

Cal també destacar que la plaga va ser declarada d'utilitat pública pel Decret 4/2016, el qual implica que els: “Els propietaris de plantes sensibles al morrut roig estan obligats a garantir-ne el bon estat fitosanitari i a sotmetre-les a un programa de tractaments amb mitjans de defensa autoritzats". En aquest sentit, s'ha  xerrat també de reforçar els esforços per a continuar amb campanyes de divulgació i comunicació que arribin a la població perquè tinguin cura de les seves palmeres.

Maó, 29 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS