Notícies i actualitat

Foment es mostra receptiu a col·laborar per fer possible que l’obertura del Teatre des Born sigui una realitat quant abans

Data : 22/03/2017

El Ministeri de Foment està predisposat a treballar conjuntament amb el Govern balear, el Consell Insular i l’Ajuntament de Ciutadella per a resoldre definitivament la situació del Teatre des Born i que la seva obertura sigui una realitat el més prest possible. Durant la reunió que ha tingut lloc avui matí a Madrid amb representants de totes les administracions, Foment s’ha compromès a treballar amb l’objectiu de poder incloure en els pressupostos generals de l’Estat de 2018 una partida econòmica específica per a finançar les obres de millora que resten pendents al teatre.

La delegació formada per Joana Gomila, batlessa de Ciutadella; Josep Juaneda, regidor de Cultura; Miquel Àngel Maria, Conseller de Cultura i Educació del Consell Insular de Menorca; i Jaume Gomila, Director General de Cultura del Govern balear, s’ha mostrat optimista per l’actitud receptiva que han tingut en tot moment els seus interlocutors: Francisco Javier Martín Ramiro, Subdirector general d’Arquitectura i Edificació del Ministeri de Foment; Helena Simón, cap de servei.

Amb l’objectiu d’agilitzar al màxim tot el procés, a la reunió s’ha acordat que l’Ajuntament remetrà al Ministeri el projecte d’obres tot just estigui enllestit per tal que Foment pugui iniciar immediatament la seva supervisió i preparar l’expedient de contractació. En aquests moments, Ciutadella ja té iniciat el concurs per a licitar el nou projecte d’adaptació arquitectònica, d’instal·lacions i d’equipament del Teatre des Born, que haurà d’estar redactat en un termini de tres mesos des de la data de formalització del contracte amb l’empresa que resulti adjudicatària d’aquesta licitació.

Tant el director general com el conseller de Cultura han manifestat que les dues administracions mantenen el compromís d’aportar 400.000€ i 200.000€, respectivament, per a l’equipament del teatre. El Ministeri de Foment, per tant, hauria d’aportar els 400.000€ que corresponen a la part d’execució material de les obres necessàries perquè Ciutadella pugui recuperar quant abans aquest emblemàtic espai escènic de la ciutat.

El Consell de Menorca, a més, també finança amb un total de 80.000€ la redacció del projecte d’intervenció, que inclou la direcció facultativa de l’obra; una quantitat que representa el 70% del pressupost global. El 30% restant, correspon a la Corporació municipal.

En finalitzar la reunió, la batlessa Joana Gomila ha convidat el Subdirector General a visitar Ciutadella, perquè pugui conèixer directament l’estat del Teatre des Born i valorar la necessitat de la intervenció que s’està preparant.

Maó, 22 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS