Notícies i actualitat

Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i el Bisbat de Menorca per a la protecció, restauració i conservació del patrimoni històric del qual és titular l’Església Catòlica

Data : 21/03/2017

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, i el Bisbe de Menorca, Francesc Conesa, han signat avui matí un conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i el Bisbat per a la protecció, restauració i conservació del patrimoni històric del qual és titular l’Església Catòlica.

Així, el Bisbat de Menorca es compromet a dur a terme totes les actuacions objecte d’aquest conveni destinades a la conservació i restauració dels béns de patrimoni immoble i moble de l'església catòlica a Menorca, d’acord amb els projectes proposats per la Comissió Mixta entre Consell Insular de Menorca i Església Catòlica.

El Bisbat de Menorca presentarà anualment els projectes de conservació i restauració proposats per la Comissió Mixta CIM-Església Catòlica a aprovació del Consell Insular de Menorca amb les etapes i la temporització previstes.

El Bisbat de Menorca, en acabar l’any, presentarà a la institució insular un resum de les actuacions fetes, que inclourà el corresponent balanç econòmic i la memòria de les intervencions de restauració sobre el bé objecte d’actuació, signada pels tècnics competents en la matèria.

El Bisbat de Menorca farà constar el suport que ha rebut del Consell Insular de Menorca tota la difusió que faci de les obres i col·locarà un cartell a peu d’obra on consti aquest suport.

Pel que fa als compromisos de la institució insular, l’Administració aportarà la quantitat de 110.000 euros, repartida en tres anualitats: 35.000 € (2017), 35.000 € (2018) i 40.000 € (2019).

La meitat de l’ajut corresponent a cada anualitat es farà efectiva una volta la Comissió Mixta Consell Insular de Menorca-Església Catòlica aprovi el programa anual d’actuacions i l’altra meitat una volta es justifiqui que les activitats s’han dut a terme.

Aquest conveni suposa la renovació de la col·laboració que el Consell Insular manté amb el Bisbat des de fa vint anys, per a la rehabilitació dels edificis històrics més emblemàtics de l'Església, per a potenciar-ne l'ús religiós, social i cultural i conservar el seu ric patrimoni històric. La llei balear de Patrimoni, de 1998, estableix un marc de col·laboració i coordinació entre l'Església Catòlica i els consells insulars per tal de vetllar per la protecció, conservació i difusió del patrimoni històric.

Maó, 21 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS