Notícies i actualitat

El Govern balear es compromet a emportar-se els llots de Ferreries i el Consell i l'Ajuntament aposten per la redacció d’un projecte que faci possible un espai ambiental d’ús públic

Data : 17/03/2017

Acord entre institucions per fer possible un espai ambiental a Ferreries. El Govern de les Illes Balears es compromet a emportar-se els llots de Ferreries, mentre que el Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament aposten per la redacció d’un projecte que faci possible un espai ambiental d’ús públic.

Aquest capvespre, el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears, Vicenç Vidal, acompanyat per la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i el batle de Ferreries, Josep Carreres, han comparegut en roda de premsa per anunciar que Ferreries recuperarà un espai ambiental d'ús públic a partir d'un projecte que el mateix Consell Insular de Menorca i l'Ajuntament de Ferreries s'han compromès a redactar i presentar i que convertirà les antigues llacunes de la depuradora de Ferreries en un espai de rellevància ambiental.

En aquest sentit, Salord ha expressat la seva gratitud al conseller Vidal per la determinació presa i ha volgut remarcar que, "des del primer moment hem fet feina coordinada amb la conselleria i que el nostre paper ha estat el de fer de pont entre el Govern i l'Ajuntament per defensar els interessos de Menorca". A banda Salord, ja ha anunciat que,"descartam la proposta de confinar els llots contaminants en el dipòsit i que ara és tan criticada fins i tot per càrrecs del PP", a més, la presidenta ha expressat la seva sorpresa amb les declaracions de la diputada del Partit Popular, Margaret Mercadal, que en la passada sessió parlamentària, "demanés explicacions sobre una alternativa que ells mateixos al maig de 2015 ja escollien".

Per la seva banda, el conseller Vidal ha volgut recordar la posada en marxa de la depuradora una fita aconseguida i demandada pel batle del municipi. Respecte als llots ha reconegut que, "al llarg d'aquesta legislatura s’ha continuat amb la tramitació del citat projecte de confinament, però el punt d'inflexió ha estat quan l'Ajuntament de Ferreries avalat pel Consell Insular de Menorca han vist incompatible les expectatives de disposar d'un espai ambiental d'ús públic amb el projecte de confinament". Vidal també ha explicat que, "hem arribat a l’acord que l'ajuntament presentarà a la conselleria un projecte de restauració de la zona, la posada en valor de la zona humida,una proposa d'ús públic i un cop establert aquest projecte de futur la conselleria es compromet a traslladar els llots a tractar fora de l'illa de Menorca".

Cal recordar que Vidal ha estat convidat a assistir al fòrum de l'Agenda Local 21 per tractar en diferents ocasions aquest tema i ha dit que "amb l'exemple de Ferreries hem de prendre la lliçó de prendre el control del que ens arriba a les depuradores i en aquest cas no es dóna la màxima de qui contamina paga. Uns es van emportar els beneficis i ara ens toca pagar a tots els ciutadans, en definitiva, socialitzarem les pèrdues, però apostam per assumir un sobrecost per tal guanyar aquest espai".

El batle de Ferreries, Josep Carreres ha expressat el seu agraïment al conseller per haver optat per aquesta alternativa, ja que "dóna sortida a aquesta petició unànime del consistori de Ferreries, ja que disposàvem de pocs espais públics. La propera passa per part nostra serà la de presentar aquest projecte consensuat amb l'Agenda Local 21".

Maó, 17 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS