Notícies i actualitat

París, nova aturada per promocionar Menorca

Data : 17/03/2017

La Fundació Foment del Turisme de Menorca participa entre el 16 i el 19 de març al Salon Destinations Nature de París, una de les cites ineludibles del circuit promocional europeu dedicat als productes especialitzats. En aquest cas, la fira parisenca se centra en tot allò relacionat amb la natura, l’esport i l’oci alternatiu, sent les grans temàtiques l’excursionisme, els trails, el cicloturisme, les rutes a cavalls, el turisme slow i l’oci familiar. L’impacte a París és doble ja que els mateixos dies i al mateix lloc, el Parc d’Exposicions de París, se celebra el Salon Mondial du Tourism.

La FFTM ha tornat a la capital francesa mig any després d’assistir a la IFTM Top Resa, on els principals operadors turístics francesos van avançar unes previsions molt positives per a la present temporada. Concretament, el grup Karavel, des de finals del 2015 propietari també de FRAM i Plein Vent, va anunciar que reforçaria la seva aposta per Menorca amb la incorporació de Promovacances, la marca de referència a França en venda d’estades turístiques a través d’Internet. També es van pronunciar en la mateixa línia Look Voyages i els gegants TUI i Thomas Cook.

Cal tenir en compte que els operadors francesos acostumen a iniciar l’operativa durant el mes d’abril, el que suposa un important al·licient per a la indústria turística menorquina. Aquest és, juntament amb la diversificació dels fluixos turístics, un dels motius que duen la FFTM a considerar el francès com un dels mercats estratègics per a Menorca. I és que els francesos valoren especialment les destinacions que destaquen pels seus valors naturals i culturals.

“Tenim molt clar que hem d’apostar per aquells mercats emissors que entenen i valoren les nostres fortaleses, allò que ens diferencia i, en conseqüència, ens fa més competitius com a destinació turística”, assenyala al respecte la presidenta Maite Salord.

Salon Destinations Nature
Balears serà una de les destinacions destacades a l’edició actual del Salon Destinations Nature, juntament amb Illa Mauricio, Taïwan i Bretanya. Amb l’eslògan ‘Faites un tour aux Baléares’, aquest dissabte es repartiran més de 5.000 fulletons a les entrades i a l’interior de la fira. L’organització les defineix així:

“Les Illes Balears presenten una sèrie de característiques que les converteixen en una destinació atractiva per als turistes amb un interès especial per la naturalesa. S’hi pot viure una experiència inoblidable gràcies al seu clima temperat i a la riquesa i bellesa dels seus paisatges, que guarden nombrosos espais naturals protegits i una gran diversitat d’espècies”.

Durant els quatre dies que durarà la fira, els tècnics de la FFTM podran mesurar l’interès creixent dels francesos per passar les seves vacances a l’illa. De fet, les impressions recollides en les darreres cites turístiques apunten que Menorca està deixant de ser la gran desconeguda al temps que creix la seva imatge com a destinació diferenciada a l’arc mediterrani.

La participació a la fira de París ve precedida de la presència fa només unes setmanes al Salon Mahana de Lyon, la fira de referència a la regió Rhône-Alpes. En aquest sentit, val a dir que la FFTM ha prioritzat França i Alemanya a l’hora de confeccionar el calendari anual de fires, atesa la major incidència d’aquest tipus de promoció en aquests mercats.

I és que, segons les dades de què es disposen, tant francesos com alemanys acostumen a assistir a esdeveniments turístics d’aquest tipus per obtenir informació útil que els ajudi a planificar les seves vacances i, fins i tot, en alguns casos arribar a formalitzar-ne la compra. En el cas del Salon Destinations Nature, el 13% dels visitants de l’any passat van reservar les seves vacances directament a la fira.

Una altra dada interessant és que un terç dels enquestats va declarar que el pressupost destinat a planificar les seves vacances era superior als 3.000 euros. Ressenyable és també que tres de cada quatre francesos entre els 15 i els 70 anys han fet algun esport en el darrer any i que 15 milions asseguren practicar senderisme i 8,5 milions ciclisme.


Maó, 17 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS