Notícies i actualitat

El V Congrés i Assemblea General de l'Associació ORIGEN ESPAÑA que tindrà lloc aquesta setmana a Menorca comptarà amb el cuiner Mario Sandoval

Data : 25/06/2013

El V Congrés i Assemblea General de l'Associació ORIGEN ESPAÑA, que tindrà lloc aquesta setmana a Menorca, comptarà amb la presència del cuiner madrileny Mario Sandoval.

Malgrat la seva joventut aquest professional de la cuina acumula una gran trajectòria professional des de 1999 passant per ser membre de la Federació d'Associacions d'Espanya d'Hostaleria, Associació de Joves Restauradors i l'Associació Madrilenya d'Empresaris de Restaurants. A més protagonitza el programa de cuina Nova cuina madrilenya en el Canal Cocina.

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Mahón-Menorca, organitza aquest V Congrés i Assemblea General d'ORIGEN ESPAÑA, Asociación Española de Denominaciones de Origen, que es celebraran del 26 al 28 de juny a la seu del Consell Insular de Menorca, entitat que les acull en el marc de les activitats del 20è Aniversari de Menorca Reserva de la Biosfera.

En aquestes jornades es donaran cita tots els consells reguladors de les denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides de productes agroalimentaris procedents de tota la geografia espanyola.

El dia 26 de juny la comitiva serà rebuda pel president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Mahón-Menorca, Bosco Triay, a l'hotel Es Mirador des Port. El dia 27 tindrà lloc el Congrés, que serà inaugurat pel president del Consell Insular, Santiago Tadeo, i que consistirà en una jornada tècnica que reunirà, entre d'altres, a representants del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, de l'Oficina Española de Patentes y Marcas OEPM i de la Entidad Nacional de Acreditación ENAC, i s'hi abordaran temes com la projecció exterior, la protecció, la promoció i la nova normativa UNE-EN ISO/IECI 17065, en l'àmbit de les denominacions de qualitat agroalimentària.

A continuació, es celebrarà un àpat al restaurant La Minerva, amb un menú- degustació de plats elaborats amb productes de l'Illa i amb formatge Mahón-Menorca.

Finalment, el 28 es reuniran els socis d'Origen España a fi de celebrar la seva V Assemblea, en l'àmbit de la qual es posaran de manifest les inquietuds actuals i reivindicacions dels consells reguladors de productes agroalimentaris espanyols. A les 14.15 h, el conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, clausurarà les jornades.

Fins a dia d'avui, s'han inscrit unes 34 persones pertanyents a 16 denominacions d'origen de diferents punts de la península.

Des de l'Organització també s'han programat diverses visites turístiques, a peu, amb vaixell i amb autobús, perquè puguin apreciar el patrimoni històric, cultural i paisatgístic, a més del gastronòmic, de l'Illa.

Origen España es va constituir l'any 2008, com a entitat sense ànim de lucre, fruit de l'interès de les Denominacions d'Origen Protegides (DOPs) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGPs) de productes agroalimentaris espanyols, per fomentar el seu reconeixement.

Actualment està integrada per 39 socis, tots ells consells reguladors de productes agroalimentaris. Al seu torn, Origen España pertany a l'associació Origin, que agrupa a consells reguladors de més de 30 països.


CRDO Quesos de Murcia
CRDO Pera de Jumilla
CRDO Melocoton de Calanda
CRDO Azafrán de la Mancha
CRDO Queso Tetilla
IGP Jijona y T. de Alicante
CRDO Jamón de Teruel
CRDO Queso zamorano
CRDO Torta del Casar
CRDO Les Garrigues
IGP Ternera Gallega
Patentes y Marcas
CRDO Aceite del Bajo Aragón
CRDO Les Garrigues
CRDO Queso Idiazabal
CRDO Arzúa-Ulloa
CRDO Queso Manchego
CRDO Pimenton de la Vera
CRDO Arzúa-Ulloa
CRDO Queso Mahón


Maó, 25 de juny de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS