Notícies i actualitat

Gairebé 300 al·lots i al·lotes han realitzat aquest curs el taller de Glosat ofert pel programa Salut Jove i Cultura

Data : 24/06/2013

Un total de 286 estudiants de 13 aules de cinquè i sisè de Primària i de tercer d'ESO de centres de Ciutadella, Maó, Es migjorn, Es Mercadal i Alaior han tingut l'oportunitat de conèixer la modalitat de poesia de la glosa de la mà de l'Associació Soca de Mots, gràcies al programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca.

El taller Glosat ha arribat als centres educatius de l'Illa gràcies al programa Salut Jove i Cultura de la Conselleria de Benestar Social i Joventut i ha estat sol·licitat pel professorat de les àrees de Llengua Catalana i Música per apropar el jovent a aquesta composició popular, oral, improvisada i rimada, pròpia de la cultura popular menorquina. Fins a la majoria d'aquestes aules s'han desplaçat dos glosadors i ocasionalment un sonador per mostrar la tècnica bàsica per a la construcció de les primeres gloses del jovent.

Les expectatives del 77% del professorat s'han cobert de forma excel·lent respecte aquest taller , de forma bona en el 8% i adequada en el 15%. Pel que fa a la satisfacció de l'alumnat, ha sigut excel·lent per al 54% , bona per al 36% i adequada pel 10%.

Per la seva part, la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz, valora de forma positiva aquesta experiència perquè té com a objectiu que els estudiants de Menorca puguin conèixer en persona una part fonamental de la cultura menorquina com és el glosat.

Maó, 24 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS