Notícies i actualitat

El Consell sol·licita l’autorització judicial per entrar a la finca de Binimoti per a actuar en la preservació del pont, un bé històric de caràcter etnològic

Data : 14/03/2017

El conseller de Cultura i Educació, Miquel Àngel Maria, ha demanat avui l’autorització judicial per poder accedir a la finca de Binimoti (Ferreries) per tal que el Departament de Patrimoni del Consell Insular de Menorca pugui actuar en la preservació del pont de Binimoti, un bé històric de caràcter etnològic que es troba inclòs en el Catàleg de protecció del patrimoni històric de Ferreries.

La sol·licitud esmentada respon a les necessàries tasques d’inspecció en matèria de patrimoni històric. El pont de Binimoti va ser construït per a unir les voreres de la torrentera que discorre per terres del lloc de Binimoti. La seva fabricació és de pedra en sec, amb un sol arc de quatre metres de llargària. Es tracta del pont més gran dels construïts en tot el traçat del Camí d’en Kane. El pont presenta una conservació precària d’algunes parts importants i mostra patologies diverses i generalitzades que signifiquen la seva degradació física. D’aquesta manera, des del Departament de Patrimoni s’urgeix a dur a terme una actuació que vetlli per la seva preservació.

El conseller Miquel Àngel Maria agraeix “la implicació dels Amics del Camí d’en Kane en la reivindicació d’una intervenció sobre aquest bé patrimonial, perquè la cura del patrimoni històric, si bé és una responsabilitat de les administracions públiques, i especialment del Consell Insular, és una responsabilitat de tota la ciutadania”. El conseller espera també que es resolgui favorablement el procés per determinar la titularitat pública del Camí d’en Kane, que permetria obrir definitivament el pas per la finca de Binimoti i poder gaudir del pont degudament restaurat”. Així mateix, el conseller afirma que des del Departament de Cultura és una prioritat poder valorar l’estat del pont i donar les passes pertinents per fer-hi una intervenció de rehabilitació en el termini més breu possible.


Maó, 14 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Cultura i Educació
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS