Notícies i actualitat

La D.O.P Mahón – Menorca , amfitriona del V Congrés i Assemblea General de l'Associació ORIGEN ESPAÑA.

Data : 19/06/2013

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Mahón-Menorca, organitza el V Congrés i Assemblea General d'ORIGEN ESPAÑA, Asociación Española de Denominaciones de Origen, que es celebraran del 26 al 28 de juny a la seu del Consell Insular de Menorca, entitat que les acull en el marc de les activitats del 20è Aniversari de Menorca Reserva de la Biosfera.

En aquestes jornades es donaran cita tots els consells reguladors de les denominacions d'origen i indicacions geogràfiques protegides de productes agroalimentaris procedents de tota la geografia espanyola.

El dia 26 de juny es celebrarà la reunió de la junta directiva d'Origen España, en la qual el Conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca, Fernando Villalonga, procedirà a donar la benvinguda a tots els participants .

El dia 27 de juny tindrà lloc el Congrés, que serà inaugurat pel Conseller Villalonga i que consistirà en una jornada tècnica que reunirà, entre d'altres, a representants del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, de l'Oficina Española de Patentes y Marcas OEPM i de la Entidad Nacional de Acreditación ENAC, i s'hi abordaran temes com la projecció exterior, la protecció, la promoció i la nova normativa UNE-EN ISO/IECI 17065, en l'àmbit de les denominacions de qualitat agroalimentària.

A continuació es celebrarà un àpat al restaurant La Minerva, amb un menú- degustació de plats elaborats amb productes de l'Illa i amb formatge Mahón-Menorca.

Finalment, el 28 de maig es reuniran els socis d'Origen España a fi de celebrar la seva V Assemblea, en l'àmbit de la qual es posaran de manifest les inquietuds actuals i reivindicacions dels consells reguladors de productes agroalimentaris espanyols. A les 12,30 h, el Conseller Villalonga clausurarà les jornades.

Fins a dia d'avui, s'han inscrit unes 34 persones pertanyents a 16 denominacions d'origen de diferents punts de la península. Les inscripcions encara estan obertes, pel que anirà augmentant aquest nombre en els propers dies.


Des de l'Organització també s'han programat diverses visites turístiques, a peu, amb vaixell i amb autobús, perquè puguin apreciar el patrimoni històric, cultural i paisatgístic, a més del gastronòmic, de l'Illa.

Origen España es va constituir l'any 2008, com a entitat sense ànim de lucre, fruit de l'interès de les Denominacions d'Origen Protegides (DOPs) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGPs) de productes agroalimentaris espanyols, per fomentar el seu reconeixement.

Actualment està integrada per 39 socis, tots ells consells reguladors de productes agroalimentaris. Al seu torn, Origen España pertany a l'associació Origen, que agrupa a consells reguladors de més de 30 països.


CRDO Quesos de Murcia
CRDO Pera de Jumilla
CRDO Melocoton de Calanda
CRDO Azafrán de la Mancha
CRDO Queso Tetilla
IGP Jijona y T. de Alicante
CRDO Jamón de Teruel
CRDO Queso zamorano
CRDO Torta del Casar
CRDO Les Garrigues
IGP Ternera Gallega
Patentes y Marcas
CRDO Aceite del Bajo Aragón
CRDO Les Garrigues
CRDO Queso Idiazabal
CRDO Arzúa-Ulloa
CRDO Queso Manchego
CRDO Pimenton de la Vera
CRDO Arzúa-Ulloa
CRDO Queso Mahón


Maó, 19 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS