Notícies i actualitat

Govern i Consell destinen enguany uns 9,5 milions d’euros per a les persones dependents de Menorca

Data : 19/06/2013

Govern de les Illes Balears i Consell Insular de Menorca destinen enguany quasi 9,5 milions d’euros a les persones dependents de Menorca, a través del finançament per a places residencials i de centre de dia o de recursos per a promoció de l’autonomia personal.

Així ho han afirmat avui la consellera de Família i Serveis Socials, Sandra Fernández; i el president insular, Santiago Tadeo, en el decurs de la signatura d’un conveni per finançar 114 places residencials i de centre de dia per a persones dependents de l’Illa, per un import de 2,4 milions d’euros.

D’aquests 2,4 milions d’euros, 2.168.823 els aporta el Govern i la resta, el Consell Insular. L’aportació autonòmica s’incrementa així un 13,75% respecte de l’any 2012; i un 24% respecte a l’any 2010, el darrer de la passada legislatura amb pressupost aprovat. Aquest fet, segons Tadeo, posa de manifest “el compromís de l’actual govern envers el benestar social”.

Per la seva part, Fernández ha destacat que tant Govern com Consell han de fer costat a “les persones que més ens necessiten”, motiu pel qual la Conselleria està fent “un esforç financer per tal d’incrementar el finançament de la dependència”.

Aquests esforç autonòmic –tant directe, mitjançant el concert o pagament de places residencials o de centre de dia objecte del conveni signat avui, com a través de dotacions per a consells i ajuntaments mantinguin places de la seva titularitat-, unit a del Consell Insular de Menorca, ha permès arribar als 7,3 milions d’euros destinats enguany a les persones dependents de l’Illa, quantitat mai assolida fins ara.

A aquests 7,3 milions d’euros es sumen els 2,1 milions d’euros que el Consell destina a les persones majors que no han assolit els graus de dependència que finança la Llei, i que es destinen, per exemple, a la residència de Gent Gran de Maó o al centre de promoció de l’autonomia personal d’aquesta localitat i del que, properament, s’obrirà a Ciutadella. En total, quasi 9,5 milions d’euros per a les persones en situació de dependència de l’Illa.

20 noves places residencials

El conveni signat avui per Fernández i Tadeo contempla que la Conselleria destinarà 2.168.823 euros per al manteniment i funcionament de 114 places residencials i de centre de dia per a persones en situació de dependència a quatre residències i centres de dia de l’illa. Per la seva part, el Consell Insular de Menorca destinarà 245.155 euros, el que fa una aportació total de 2,4 milions d’euros.

El conveni no només ha vist revisat a l’alça el seu finançament, sinó que ha abordat una reestructuració en la distribució de les places –resultat de la revisió de les places de centre de dia no ocupades durant 2011 i 2012- que ha permès incrementar en 20 les places residencials finançades. Això –a efectes pràctics i segons ha informat Tadeo- ha possibilitat reduir la llista d’espera en més d’un 20%.

Les 114 places finançades a través d’aquest conveni, incloses a la Xarxa Pública d’Atenció a la Dependència, s’ubiquen als següents centres.

- Centre Sociosanitari Santa Rita de Ciutadella: 75 places residencials (11 noves) i 20 de centre de dia.
- Centre de dia de la Residència de Gent Gran de Maó: 10 places de centre de dia.
- Residència Geriàtrica Assistida del Patronat Municipal de l’Hospital de Ciutadella: 4 places residencials (noves).
- Residència Geriàtrica Municipal de Maó: 5 places residencials (noves).


Maó, 19 de juny de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS