Notícies i actualitat

El projecte Life + Reneix presenta a la Festa del Medi Ambient els seus 10 itineraris per conèixer la flora de Menorca

Data : 07/06/2013

Que l'illa de Menorca té una riquesa florística destacable ja no se li escapa a ningú. Amb unes 1.300 espècies conegudes i una gran presència d'endemismes, és a dir, espècies exclusives de Menorca o que compartim amb altres illes mediterrànies, descobrir la flora de Menorca és quelcom que val la pena.

El projecte europeu LIFE+RENEIX, que desenvolupa l'Agència Menorca Reserva de Biosfera de la Conselleria d'Economia, Medi Ambient i Caça del Consell Insular de Menorca en el període 2010-2013, té com a objectiu general la restauració ambiental de diverses zones de Menorca que alberguen algunes de les comunitats florístiques més singulars. Però també dedica esforços a divulgar entre la població la importància que té conservar aquest gran patrimoni florístic.

Per aquest motiu es treballa en la creació de 10 itineraris botànics per apropar aquesta biodiversitat a la gent de l'illa. I la Festa del Medi Ambient de Maó és una gran oportunitat per començar a donar a conèixer aquests itineraris. Tres d'ells estan senyalitzats: es tracta dels itineraris del Pilar, des Pas d'en Revull i Es Torretó, on des de fa un parell d'anys s'organitzen visites escolars per explicar les particularitats de la flora de Menorca als més petits. La resta dels itineraris estaran disponibles a través d'una aplicació web i una guia botànica en la qual està treballant l'equip tècnic del projecte en aquests moments.

A partir d'aquesta tardor l'Agència Menorca Reserva de Biosfera organitzarà un calendari de visites guiades a cadascun d'aquests itineraris botànics per a les persones que estiguin interessades a conèixer-los.

Cal dir també, que tots ells discorren per espais de la Xarxa Natura 2000, la xarxa d'espais protegits de la Unió Europea, que està formada pels llocs d'interès comunitari (LIC), les zones d'especial protecció per a les aus (ZEPA) i les zones d'especial conservació (ZEC). A Menorca aquesta xarxa ocupa devers un 35% de la superfície terrestre i alberga una part important del nostre patrimoni natural, els hàbitats i les espècies més singulars i exclusius de Menorca.

“La nostra voluntat és que la gent de Menorca sigui conscient de la riquesa florística que existeix a aquesta Illa perquè d'aquesta manera s'impliqui encara més en la seva conservació”, explica el conseller responsable d'aquest Departament, Fernando Villalonga.

Maó, 7 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS