Notícies i actualitat

Consell, Ajuntament de Maó i Acciona presenten les obres de millora de la carretera entre Maó i la rotonda de l'Aeroport

Data : 07/06/2013

El president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo, acompanyat entre d'altres persones pel conseller de Mobilitat i Projectes, Luis Alejandre, la batlessa de Maó, Águeda Reynés, i els representants d'Acciona, han presentat avui de forma oficial les obres de millora de la carretera Me-12, la que comunica aquesta població amb la rotonda de l'Aeroport.

Dades tècniques:

- Treballs realitzats:
- Millora de paviments tràfic rodat.
- Passades canalitzacions fibra òptica.
- Rotonda a l'altura de l'encreuament del Camí de Na Ferranda.
- Construcció carril bici entre Col·legi La Salle i i rotonda Aeroport.
- Unió carril bici M-12 amb ronda zona Hospital compartint us voreres ronda Maó.
- Millora  de la seguretat en encreuaments accés Poima i Llucmaçanes, entrada parc Bombers. Els semàfors de senyalització de l'encreuament del parc de bombers s'accionen mitjançant comandament a distància per guanyar agilitat en cas d'emergència.
- Il·luminació: els fanals col·locats consumeixen quatre vegades menys que les existents en Poima ( de 400W a 100W)

- Dades numèriques:
- L'obra es va licitar per 898.314.15 € més iva, és a dir 1.086.960,12 €
- Es va adjudicar el 14 de gener de 2013 per 711.015,65 € més iva, és a dir, 860.328,94 €, un 21 % a la baixa. Per tant, s'ha estalviat 226.632 euros.
- Els treballs van començar el 12 de febrer i van acabar el 25 de maig. Durada: tres mesos i mitjà, segons calendari previst.
- S'acabarà amb una liquidació de 34.184 per a l'asfaltat del parc de bombers en col·laboració entre Conselleria de Mobilitat i Projectes i Conselleria de Cooperació local, Esports i Habitatge.

Jardineria:
Es començarà a plantar al gener per ser època adequada i evitar regs costosos .Plantació autòctona.
S'esperen propostes de jardineria per part de l'empresa de manteniment que porta les zones verdes de l'aeroport per donar continuïtat a vial aeroport amb entrada Maó.
Centre de jardineria "És bosc" ha proposat apadrinar rotonda.

Finançament de les obres:
Aquesta obra es finança per mitjà del conveni signat en el seu moment entre el Consell de Menorca amb la CAIB. Aquest document finança la xarxa secundària de carreteres del Cime i ajuntaments.

Accions de futur:
Voluntat d'enllaçar el carril bici en la seva finalització a l'altura de la rotonda de l'Aeroport amb els camins rurals de la M-14.

Maó, 7 de juny de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS