Notícies i actualitat

Conclou el termini per presentar ofertes per a l’execució de la Millora del nus d’accés a Alaior des de la carretera general

Data : 10/03/2017

Dijous dia 9 de març de 2017 ha conclòs el termini per presentar proposicions per a optar al contracte d’execució de les obres de Millora del nus d’accés a Alaior al punt quilomètric 10+650 de la carretera Me-1, al terme municipal d'Alaior. Aquesta actuació s’emmarca dins el Pla d’Inversions en Carreteres del Consell Insular de Menorca, té un pressupost de licitació d’1.896.956,32 € + IVA, i es finança amb el conveni de col·laboració entre el Ministeri de Foment i el Consell Insular de Menorca en matèria de carreteres.

El nus d’accés a Alaior s’executarà en una primera fase independent de la resta del tram que arriba fins a Maó. Cal dir que aquesta primera fase comprendrà un tram d’un quilòmetre de longitud entorn de l’actual accés a Alaior. Serà el primer punt on es reprendran les obres de millora de la carretera Me-1 en el tram de Maó a Alaior, iniciades durant l’anterior mandat, després que en el mes de febrer de 2016 es rescindís el contracte d’obres davant la impossibilitat d’executar-les en els termes inicialment pactats a causa de les deficiències i imprevisions, tant del projecte constructiu que es va treure a licitació com del projecte refós que incloïa les millores i variants ofertes pel contractista.
La revisió del nus s’ha basat en dos criteris: mantenir la mateixa tipologia amb rotonda inferior, reduint les seves dimensions respecte del projecte constructiu de 2013; i resoldre les seves mancances, quant a serveis afectats (com les línies elèctriques) i sobrevingudes durant l’execució de les obres abans de rescindir el contracte el febrer del 2016.

En total, per a l’execució de les obres, s’han rebut 5 proposicions. En les properes setmanes es procedirà a la convocatòria de les meses de contractació per a l’obertura dels diferents sobres i la valoració de les corresponents ofertes.

Per altra banda, per a la reconducció de les obres de la resta del tram fins a Maó, en aquest moment es troba en fase final de contractació la redacció del projecte de Millora de la carretera Me-1 en el tram Maó-Alaior, entre els punts quilomètrics 1+100 i 10+170. Cal recordar que per a la redacció d’aquesta revisió el Consell Insular de Menorca està a l’espera del que resolgui la Comissió Balear de Medi Ambient respecte de l’enllaç de l’Argentina, després que el juliol de 2016 instés a la institució insular a modificar el projecte, a reconduir les obres afectades, i a que es dissenyi una opció que eviti un increment del risc d’inundació, una ocupació de territori molt major i prioritzant plantejar alternatives a nivell.


Maó, 10 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Departaments
Mobilitat
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS