Notícies i actualitat

Menorca mostrarà la seva experiència a altres illes de la Mediterrània perquè també puguin arribar a ser reserves de biosfera

Data : 06/06/2013

Menorca, en coordinació amb la Unesco i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació, i Medi Ambient, promourà un programa amb l'objectiu d'ampliar la Xarxa Internacional de Reserves de Biosfera d'Illes i Zones Costaneres a altres indrets de l'arc mediterrani.

Així s'ha establert en la Tercera Reunió de la Xarxa Internacional que té lloc aquesta setmana a les illes de Hiiumaa i Saarema de l'arxipèlag d'Estònia i en la qual pren part, en representació de Menorca, una delegació encapçalada pel conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, i integrada també pel director insular, José Luis Orfila, i el director de l'IObsam, Sergi Marí.

Aquest programa d'ampliació està adreçat a illes que actualment no són reserva de biosfera, i Menorca tutelarà el procés d'adaptació d'aquests indrets perquè puguin arribar a assolir aquesta denominació que concedeix la Unesco.

I és que l'experiència que Menorca ha acumulat durant aquests vint anys d'història de la reserva podrà servir de guia a altres illes de l'arc mediterrani que vulguin sumar-se a aquesta xarxa internacional amb els valors i compromisos que marca el programa MaB de la UNESCO. Així ho explica el conseller Villalonga:

«D'aquesta forma la Unesco i Menorca intensifiquen encara més les seves relacions amb un denominador comú: la implementació del desenvolupament sostenible a les illes i zones costaneres».

Amb la Tercera Trobada, la Xarxa es consolida de moment amb 26 reserves de biosfera i 47 membres actius. Per la seva banda, Jeju es compromet a publicar les presentacions i el resum d'aquest esdeveniment.
Menorca, designada Seu Mundial per al Desenvolupament Sostenible de la Xarxa d'Illes i Zones Costaneres Reserva de la Biosfera, hi participa amb un objectiu clar: donar a conèixer el treball de l'Obsam i de l'Oficina Tècnica de Menorca, que coordina i treballa per a l’enfortiment i l'increment del nombre de membres a la xarxa.

Així, s'han creat uns indicadors que han de servir per verificar i avaluar la situació i les tendències de cadascuna de les reserves de biosfera de la Xarxa. Això contribuirà a implementar estratègies comunes per tal de definir polítiques adequades per al desenvolupament sostenible de les illes i les zones costaneres. Aquests indicadors són, per exemple, la gestió de l'aigua, l'energia, els residus, el turisme, l'agricultura, el territori o el transport, entre altres.

Maó, 6 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS