Notícies i actualitat

Menorca mostrarà la seva experiència a altres illes de la Mediterrània perquè puguin arribar a ser també Reserves de Biosfera

Data : 01/01/1900

ImatgeMenorca, en coordinació amb UNESCO i el Ministeri d'Agricultura, Alimentació, i Medi Ambient, posarà en marxa un programa amb l'objectiu d'ampliar la Xarxa Internacional de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres a altres indrets de l'arc mediterrani.

Així s'ha establert a la Tercera Reunió d'aquesta Xarxa Internacional que està tenint lloc durant aquesta setmana a les Illes de Hiiumaa i Saarema de l'arxipèlag d'Estònia, i a la qual prenen part en representació de Menorca una delegació encapçalada pel conseller d'Economia, Medi Ambient i Caça, Fernando Villalonga, i integrada també pel director insular, José Luis Orfila i el director de l'IObsam, Sergi Marí.

Aquest programa d'ampliació està adreçat a Illes que actualment no són Reserva de Biosfera. És a dir, que Menorca tutelarà el procés d'adaptació d'aquests indrets perquè puguin arribar a assolir el títol de Reserva de Biosfera que concedeix la UNESCO.

I és que l'experiència que Menorca ha recaptat durant aquests vint anys d'història de Reserva de Biosfera podrà servir de guia a altres Illes de l'arc mediterrani que volen sumar-s'hi a aquesta Xarxa Internacional amb els valors i compromisos que marca el programa MaB de la UNESCO. Així ho explica el conseller Villalonga.

“D'aquesta forma UNESCO i Menorca intensifiquen encara més les seves relacions amb un denominador comú: la implementació del desenvolupament sostenible a les illes i zones costaneres”.

Amb la Tercera Trobada d'aquesta Xarxa es consolida de moment amb 26 Reserves de Biosfera i 47 membres actius. Per la seva banda, Jeju es compromet a elaborar la publicació de les presentacions i resum d'aquest esdeveniment.

Menorca, designada Seu Mundial per al Desenvolupament Sostenible de la Xarxa d'Illes i Zones Costaneres Reserva de la Biosfera, participa amb un objectiu clar: donar a conèixer el treball de l'OBSAM i de l'Oficina Tècnica de Menorca que coordina i treballa per a l’enfortiment i increment del nombre de membres a la xarxa.

Els esmentats indicadors han de servir per verificar i avaluar la situació i les tendències de cadascuna de les Reserves de la Biosfera de la Xarxa. Això contribuirà a la implementació d'estratègies comunes per a la definició de polítiques adequades per al desenvolupament sostenible de les illes i zones costaneres. Estem rallant d'indicadors com per exemple la gestió de l'aigua, energia, residus, turisme, agricultura, territori o transport, entre d'altres.Maó, 6 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS