Notícies i actualitat

Menorca aterra a Berlín amb l’ànim de recuperar el mercat alemany

Data : 08/03/2017

La Fundació Foment de Turisme de Menorca (d’ara endavant FFTM) ha mantingut diversos contactes amb operadors turístics alemanys durant la primera jornada de la ITB de Berlín amb l’objectiu d’afermar les passes fetes en els dos darrers anys, durant els quals l’arribada de visitants alemanys ha crescut un 19,15%, fins als 75.794 registrats l’any passat.

Tot apunta que la recuperació d’aquest mercat serà una mica més lenta del previst inicialment. La causa cal cercar-la en la decisió adoptada pels grans touroperadors d’incentivar la comercialització de places cap a altres destinacions, com ara Grècia o Egipte, una decisió que inevitablement farà fluctuar les corrents turístiques i que impactarà, en major mesura, en les destinacions amb una comercialització menys equilibrada.

Equilibri en la comercialització
L’estratègia seguida per la FFTM en els darrers anys cerca, precisament, assolir aquest equilibri entre les vendes directes i les que es fan a través de touroperació per, d’aquesta manera, dotar de major fortalesa a la destinació.

Fruit d’aquesta feina, la companyia aèria Eurowings, que ja va reforçar l’any passat la seva operativa amb Menorca, començarà a volar enguany el 9 d’abril. Aquesta decisió pot marcar un punt d’inflexió ja que feia anys que l’illa no comptava amb connexions directes amb Alemanya abans del mes de maig.

Aquesta no ha estat, però, l’única notícia positiva del dia ja que el principal portal de venda online d’Alemanya, Holiday Check (www.holidaycheck.de), ha anunciat avui matí als responsables de la FFTM que les reserves de places cap a Menorca han crescut d’un any per l’altre un 3,2%. Aquest portal compta amb 5 milions d’usuaris al mes i 120 operadors connectats.

Ara bé, tant la feina que es fa amb companyies aèries com la que es fa amb touroperadors i portals turístics requereix d’un major esforç promocional per millorar la imatge de Menorca al país germànic. Amb aquesta finalitat, la FFTM ha intensificat les accions promocionals en els dos darrers anys. Ho ha fet amb l’assistència a fires generalistes i de producte, workshops i road shows, amb l’organització de press trips i fam trips, amb campanyes de màrqueting offline i online, i també amb col·laboracions amb programes de televisió. Tot en coordinació amb les diferents oficines espanyoles de turisme a Alemanya.

L’objectiu que persegueix la FFTM és recuperar les xifres de fa 15 anys, quan a Menorca arribaven més de 165.000 turistes repartits de forma equilibrada al llarg de sis mesos, de l’abril a l’octubre. La tendència ascendent registrada en els dos darrers anys marca el camí a seguir. Per aquest motiu, els patrons de la fundació han decidit no només mantenir el paquet de mesures promocionals a Alemanya, sinó reforçar-lo.

Natura i cultura, eixos prioritaris
La FFTM fixarà la natura i la cultura com a eixos prioritaris de la seva acció promocional a Alemanya, tenint en compte l’elevat potencial desestacionalitzador d’aquest mercat emissor. Així ho ha explicat avui matí a la ITB la presidenta Maite Salord:

“Els actius que fan de Menorca una illa autèntica són la qualitat de l’entorn natural i la riquesa arqueològica: el primer sustentat en la declaració de l’illa com a Reserva de la Biosfera i el segon en la candidatura a Patrimoni Mundial. Natura i cultura, els pilars de qualsevol estratègia que cerqui combatre l’estacionalitat, són per tant les nostres fortaleses. Aquest és el nostre camí”.

Aquesta decisió penja de l’estratègia seguida per guanyar en diferenciació i rompre l’estacionalitat, una estratègia que compta amb la implicació del Govern de les Illes Balears, canalitzada a través del projecte ‘Better in Winter’, i del sector turístic menorquí, que ha llençat les publicacions ‘Sí estamos abiertos’ i ‘De Menorca’ per informar de l’oferta d’allotjaments i de recursos turístics disponibles al llarg de l’any.

Altres mercats
La FFTM també s’ha reunit avui matí amb els responsables de Jet2.com i Finnair Aurinko. Els primers han refermat les bones previsions anunciades a la World Travel Market i FITUR (a hores d’ara ja han venut un 55% de les places programades) i han assegurat que reforçaran l’operativa amb Menorca de cara a l’any 2018, principalment en primavera i tardor. Els segons han confirmat que connectaran Menorca i Finlàndia entre maig i octubre i s’han mostrat satisfets pel volum de reserves registrat a dia d’avui fora dels mesos d’estiu. Creuen en la destinació i s’han compromès a reforçar els vincles any rere any.

Maó, 8 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
Foto 1Foto 2
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS