Notícies i actualitat

El Centre Assessor de la Dona va atendre un total de 445 dones durant l’any 2016

Data : 08/03/2017

La consellera de Benestar Social i Família, Maria Cabrisas, ha presentat avui la Memòria 2016 del Centre Assessor de la Dona (CAD). Un recurs general que depèn del Departament de Benestar Social i Família del Consell Insular de Menorca, i que esdevé com el servei de referència a l’Illa pel que fa a l’atenció i assessorament a la dona víctima de la violència masclista. L’acte ha comptat també amb la presència de la directora insular de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la treballadora social del CAD, Victòria Coll.

El CAD ha atès a 445 persones, 140 d’aquests expedients són nous oberts durant l’any 2016. Cal dir que la major part de les dones ateses són dones nascudes a Menorca (un total de 180); 133 provenen de la resta de l’Estat espanyol; 96 de països no comunitaris; 21 de països comunitaris; i 15 de la resta de les Illes. En còmput general, el CAD ha atès, durant l’any passat, un total de 1941 visites.

“Hem triat especialment aquesta data, el Dia Internacional de la Dona, per presentar la Memòria 2016, ja que aquesta jornada representa un llarg procés de la lluita de les dones per aconseguir la seva participació en l’àmbit laboral i en el si de la societat”, ha manifestat Cabrisas.

Fent referència a la Llei 11/2016 de 28 de juny, la consellera ha afirmat que l’exposició de motius és el reflexe de “la gran tasca feta per modificar i canviar aspectes que tenen un procés dins la història, on tant homes com dones han fet un canvi important. Cal reconèixer una participació més elevada de les dones en l’àmbit laboral, tot i que encara resta molt a fer per aconseguir la igualtat en l’àmbit salarial”.

“Hi ha més accés al món educatiu, formatiu i de la cultura, i cada vegada més en l’àmbit de presa de decisions que està generant canvis favorables per avançar en el camí d’una igualtat plena entre homes i dones. Malgrat aquests avanços obtinguts no podem abaixar la guàrdia, les dades que inclouen aquesta Memòria 2016 del CAD ho deixen ben clar”, ha acabat la consellera.

Adjuntam per a consulta el dossier de la Memòria 2016 del CAD.

Maó, 8 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS