Notícies i actualitat

Fundació Destí crea el "Projecte Ambaixadors", una acció promocional altruista amb empreses i personalitats menorquines i nacionals amb una acció definida que serveixi com a vehicle

Data : 06/06/2013

La Fundació Destí ha presentat aquest matí el "Projecte Ambaixadors", una acció nova en l'àmbit de la promoció turística a través de canals fins ara sense explorar, que consisteix en expandir la imatge i producte de l'illa a partir d'empreses i personalitats de l'illa, així com de personalitats de reconegut prestigi no illenques que tinguin un vincle afectiu i arrelament amb Menorca, però sobretot una acció que serveixi com a plataforma de promoció.

El Consell Insular vol que qualsevol empresa o persona pugui exercir com a ambaixador de Menorca, sempre a través d'un producte, una acció o una idea. El concepte habitual de contractar per l'ús de la imatge d'un famós està descartada i no va en la línia del Projecte Ambaixadors. Cap d'aquells que siguin cridats a ser Ambaixadors serà retribuït per unir-se al grup de prescriptors de la Illa. L'amor per aquesta terra i desig que la conegui el major nombre de gent perquè la seva indústria turística creixi, el posicionament com a destinació i el benestar de la societat, ha de ser els seus únics motors.

El Projecte Ambaixadors és una altra forma de posicionar Menorca, la suma de sinergies entre l'administració, en aquest cas el Consell Insular i la iniciativa privada o personal. És doncs un projecte viu i dinàmic, pensat a llarg termini. Per aquest motiu, el Consell Insular vol una implicació total d'empreses i persones que desitgin, de forma altruista, promocionar la imatge de l'illa a través d'accions que impliquin una acció promocional acord als cànons exigibles per col·laborar amb el projecte, com són paràmetres de qualitat, professionalitat, destinatari, projecció cap a l'exterior, capacitat de penetració i coherència amb el missatge que s'emet des de la Fundació Destí.

Paral·lelament, el Consell Insular de Menorca treballa des de fa temps a potenciar directament aquesta campanya mitjançant un intens i acurat procés de recerca i selecció d'empreses, persones i associacions de pes de Menorca amb capacitat de comunicar lluny de les nostres fronteres i, sobretot , amb grans figures amb un vincle especial amb l'illa, tant sentimental com empresarial.

Els requisits per a formar part de "Ambaixadors" són els mateixos que en la línia d'actuació anterior, és a dir tenir un projecte o acció que pugui servir de vehicle per promocionar Menorca de forma altruista. De la mateixa manera, el Consell Insular posarà alguns recursos materials perquè l'acció gaudeixi de l'efectivitat i retorn desitjat.


Fundació Destí maneja una àmplia llista de noms amb els quals ja ha contactat per incloure'ls en el "Projecte Ambaixadors", personalitats de gran pes en el món empresarial, productiu i de l'àmbit social i cultural espanyol. L'interès en col·laborar de forma altruista amb la promoció de Menorca és alt, però falta encara formalitzar l'activitat amb la qual executar l'acció promocional.

La llista d'organitzacions i persones amb les que ha contactat la Fundació Destí no es farà pública "fins que no es concretin les accions a desenvolupar", ha declarat la consellera de Turisme, Salomé Cabrera, que va afegir que "els noms van vinculats a les accions".

El president del Consell Insular, Santiago Tadeo, ha destacat en la presentació que “els Ambaixadors han de ser gent que vol Menorca i vol donar-la a conèixer a través de les accions que es promouran”. La titular de la cartera de Turisme, per la seva banda, ha assenyalat que "els perfils que s'incorporin al projecte han de representar valors i vulguin portar el nom de Menorca fora de l'illa. No estem contractant una cara publicitària”. Cabrera també ha indicat que la resta d'Ambaixadors es donaran a conèixer a mesura que cristal·litzin les accions.


LA NOVA COL·LECCIÓ DE Baruc Corazón, PRIMERA ACCIÓ

La primera acció a tancar ha estat la col·laboració del prestigiós dissenyador de moda Baruc Cor, l'última col·lecció portarà el nom de Menorca. Baruc està aquesta setmana a Menorca precisament realitzant les fotografies del catàleg d'aquesta col·lecció.

A més, Baruc Corazón realitzarà una acció conjuntament amb Ria, la coneguda indústria de avarques de Menorca, basada en el disseny de les avarques confeccionades amb espelmes reciclades. Aquest calçat es començarà a promocionar el mes de juliol a les passarel·les de moda i al setembre a les fires de calçat.

Baruc Corazón s'ha mostrat molt satisfet per realitzar aquesta col·lecció i confeccionar el catàleg en una illa en que passa temporades des que era molt petit. El dissenyador s'ha referit a Menorca com l'illa “del luxe no evident", en referència al fet que “no està explotat massivament, és un lloc perfecte per crear un turisme de qualitat, i hi ha un contacte amb la natura molt directe”. Per la seva banda, l'empresari del calçat Carles Truyol ha declarat que "estic molt satisfet pel fet de col·laborar amb aquesta iniciativa i donar a conèixer Menorca hi on porti les avarques”.


L'impacte d'aquestes accions serà immens donat el prestigi del dissenyador i els canals en els que exhibirà la seva col·lecció, que es difondrà a través d'accions mediàtiques i de comunicació integral en diversos mitjans de comunicació generalista i especialitzats d'àmbit nacional i internacional, mitjançant tota la xarxa en campanya virals, sense oblidar en les web de vendes més famoses d'Espanya on es comercialitza el seu producte. A més l'equip desplaçat a Menorca ha gravat imatges per realitzar un vídeo que es repartirà en televisions i plataformes digitals especialitzades. L'empresa Struendo ha estat l'encarregada de rodar aquest vídeo, mentre que la fotografia del catàleg va a càrrec del conegut Nacho Pinedo. Els models Laura Ponte i Jonathan Niclaus són la imatge d'aquesta col·lecció. La figura de Baruc Corazón i la seva moda no deixa indiferent, pel que la seva aparició en mitjans de comunicació per parlar de la seva nova col·lecció Menorca, està garantida. I tot expandit per les xarxes socials, on és molt seguit.

Maó, 6 de juny de 2013

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Imatges relacionades
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS