Notícies i actualitat

Menorca viatja a Berlín amb la intenció d’afermar la tendència positiva dels darrers dos anys

Data : 07/03/2017

Entre els dies 8 i 12 de març se celebra a Berlín la fira de turisme més important del món, la Internationale Tourismus Börse (ITB). Mig segle després de la seva constitució, la ITB s’ha posicionat com la plataforma de turisme líder a nivell internacional i també com l’aparador de referència de les noves tendències en el sector.

La Fundació Foment de Turisme de Menorca hi assisteix amb l’objectiu d’establir ponts de col·laboració amb els principals agents turístics d’Alemanya per, d’aquesta manera, tractar d’afermar les passes fetes en els darrers dos anys, quan les arribades de turistes alemanys han crescut més del 19%, passant dels 63.613 de l’any 2014 als 75.794 de l’any passat.

La presidenta Maite Salord viatja avui a Berlín i demà estarà present en els actes programats a l’estand de les Illes Balears, entre els quals destaca la presentació del projecte Better in Winter, que aglutina a totes les illes i que en el cas de Menorca s’ha desenvolupat amb la implicació d’ASHOME i PIME-Menorca. Consulteu el programa de les Illes Balears aquí.

Mercat estratègic
L’alemany és un mercat estratègic per a Menorca. De fet, se’l considera prioritari pel fort component desestacionalitzador que el caracteritza. Per fer-se’n una idea, el 50% dels turistes alemanys que van venir l’any passat ho van fer en primavera i en tardor. A més, acostumen a ser viatgers curiosos, que volen conèixer els llocs que visiten, fer activitats alternatives a l’oci familiar i al ‘sol i platja’ i que cerquen viure experiències de qualitat, amb els beneficis que tot això comporta per a l’oferta complementària.

“Que el mercat alemany creixi a Menorca és important, d’una banda, perquè afavoreix l’allargament de la temporada turística i això té un impacte positiu en l’economia domèstica, el benestar social i el consum i, d’altra, perquè diversifica els fluixos turístics, reduint el risc del monocultiu”, manifesta al respecte la presidenta Maite Salord.

Per aconseguir recuperar el pes que aquest mercat tenia fa 15 anys, quan es comptabilitzaven fins a 165.000 arribades anuals, la FFTM ha intensificat les accions promocionals a Alemanya. Així, a l’assistència a fires, workshops i road shows, a l’organització de press trips i fam trips i als acords de col·laboració amb touroperadors se sumen ara campanyes de màrqueting directe, col·laboracions amb programes de televisió i també accions amb companyies aèries low cost i regulars. Tot en coordinació amb les diferents oficines espanyoles de turisme a Alemanya.

Maó, 7 de març de 2017

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS