Notícies i actualitat

El Consell Insular incrementa en gairebé mig milió d'euros els programes de Benestar Social

Data : 30/05/2013

Gràcies a la confirmació de la partida d'un milió d'euros que el Govern balear pot remetre al Consell Insular de Menorca, permetrà a la conselleria de Benestar Social i Joventut incrementar en 200.000 euros la Renda Mínima d'Inserció Social, destinar 200.000 més a un Pla d'Ocupació en l'àmbit del Sector Primari i 110.000 més per al Pla Concertat de Prestacions Bàsiques de Serveis Socials, entre d'altres.

Així ho ha explicat avui el president del Consell Insular de Menorca, Santiago Tadeo; la consellera de Benestar Social i Joventut, Aurora Herráiz; i el director insular d'aquest departament, Carles Canes.

El president Tadeo recorda que l'actual equip de govern insular ja va augmentar en més d'un 4% el pressupost de la conselleria de Benestar Social i Joventut en 2012 i en un 12% enguany. “Açò i aquesta nova dotació econòmica que explicam avui demostra el nostre compromís social”, afegeix.

Aquesta partida del Govern balear procedeix d'una esmena que es va presentar als pressupostos autonòmics de 2012 amb l'objectiu d'augmentar la partida de Benestar Social.

El Pla d'Ocupació en l'Àmbit del Sector Primari té com a objectiu donar feina a un grup d'entre 25 i 30 persones aturades sense cap prestació. Per aquest pla s'esta en conversacions amb les Cooperatives Agràries de Sant Llorenç i Sant Crispí per, d'una banda, recuperar finques i per altra per donar feina estable a aquest col·lectiu. Està previst continuar aquestes converses amb les Confraries de Pescadors, principalment, així com altres col·lectius socials i empresarials.

Segons ha explicat al president Tadeo es tractaria de repetir un esquema similar al que es va aplicar amb l'operatiu anti-incendis, amb el qual es va comptar amb persones en situació d'atur. Però el Pla d'Ocupació al Sector Primari està adreçat a persones sense cap prestació.

Amb aquesta partida d'un milió del Govern balear, el Consell Insular destinarà gairebé 1,6 milions d'euros per al Pla de Serveis Socials Bàsics. Tot açò suposa fer créixer en un 20% el pressupost dels convenis d'ajuts per a Prestacions Socials Bàsiques que es firmen des del Consell amb els ajuntaments i en un 15% el conjunt dels programes respecte al pressupostat i en un 25% més que en 2011. Les prestacions de les RMI s'hauran incrementat en un 40%, la qual cosa representa un 75% més del destinat l'any 2011.

També s'ha destacat el Pla Pilot de Servei d'Atenció Domiciliària d'Alta Intensitat amb un import de 89.000 euros, també inclòs a aquesta partida del Govern balear d'un milió d'euros.

Maó, 30 de maig de 2013


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) El PTI marca el model de desenvolupament de l'illa. Aquí podeu consultar el document en la seva integritat.
Carpeta Ciutadana Carpeta Ciutadana Apropam l'administració a la ciutadania. Els teus expedients a tan sols un clic. Demana el teu PIN CIUTADÀ
Menorca Talaiòtica Menorca Talaiòtica
Web Reserva de Biosfera Web Reserva de Biosfera Informa't de les novetats sobre les funcions de conservació, desenvolupament i de la Reserva de Biosfera.
IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca) IDE Menorca (cartografia i mapes de Menorca)
SAC SAC El Consell ofereix un servei integral d’atenció a la ciutadania. Informa’t de tots els tràmits que hi pots realitzar.
Contractació i Perfil del Contractant Contractació i Perfil del Contractant Contractes, licitacions, contractar, licitar, licitador
BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears BOIB - Buttletí Oficial de les Illes Balears
 
 
 

  © Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ
 
Avís Legal  |  Accessibilitat  |  Mapa web  |  XHTML 1.0  |  CSS 2.1  |  RSS